Finansfokus - onsdag

 

Onsdag kommer bilsektoren i fokus, da regnskabsaflæggelser fra begge sider af Atlanten tager udgangspunkt i denne branche.

 

I Sverige aflægger Volvo, som er verdens næststørste lastbilproducent, halvårsregnskab. Investorerne vil have fokus rettet mod ordreindgangen i Europa, som i første kvartal skuffede markant. Volvo har i marts opkøbt japanske Nissan Diesel. I forvejen sælges lastbiler under navnene Volvo, Renault og Mack.

 

I Tyskland er det bil- og lastvognsproducent Daimlerchrysler, som vil præsentere en orientering om andet kvartal. Bilgiganten har udskudt regnskabet for andet kvartal på grund af frasalget af Chrysler. Jyske Bank fastholder sin købsanbefaling af aktien forud for orienteringen om andet kvartal.

 

I Frankrig aflægger bilproducenterne Peugeot Citroën og Renault halvårsregnskab.

 

På den anden side af Atlanten er det den hårdt prøvede amerikanske bilproducent Ford, som aflægger halvårsregnskab. Underskuddet i første kvartal blev mindre end ventet, og Ford opjusterede her forventningerne om produktionen på det amerikanske hjemmemarked. Ford er i gang med en omstruktureringsproces, som inkluderer afskaffelsen af 45.000 arbejdspladser.

 

Medicinalbranchen vil tiltrække sig opmærksomhed med regnskabet fra den britiske gigant GlaxoSmithKline. Regnskabet for første kvartal var marginalt bedre end ventet, men omsætningsvæksten var betydeligt presset grundet en øget konkurrence fra kopiprodukter på det vigtige amerikanske marked.

 

Den amerikanske computerproducent Apple er regnskabsaktuel for andet kvartal. I første kvartal oversteg Apple forventningerne markant, og det bliver spændende at se, om selskabet igen formår at overraske markedsdeltagerne. Investorerne vil være opmærksomme på yderligere information om den nye iPhone. Telefonen blev introduceret i juni og ventes at tage markedsandele fra de traditionelle mobilproducenter Nokia, Motorola og Sony Ericsson. Telefonen kommer først på de danske hylder til næste år.

 

Den amerikanske flyproducent Boeing er regnskabsaktuel for andet kvartal, og flyproducenten overraskede lidt i første kvartal ved for en gangs skyld ikke at opjustere forventningerne, til trods for et regnskab betydelig bedre end ventet.

 

På den makroøkonomiske front er opmærksomheden rettet mod den såkaldte Beige Book fra den amerikanske centralbank. Erhvervsundersøgelsen beskriver den økonomiske udvikling, og den offentliggøres otte gange årligt. Derudover kommer der tal fra salget af eksisterende boliger for juni.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )