Finansfokus - onsdag

 

Onsdagen står i regnskabernes tegn, hvor et enkelt svensk står for døren fra Handelsbanken, mens der på den anden side af Atlanten er fuld gang i regnskabskedlen med flere interessante regnskabsaflæggelser. På den makroøkonomiske front er opmærksomheden rettet mod forbrugerpriserne i USA.

 

Svenska Handelsbanken er den første store nordiske bank med tal for kvartalet. Det giver en forsmag på torsdagens bankregnskaber fra Nordea og svenske SEB. Generelt er det ventet, at bankerne har nydt godt af det gode forretningsklima i branchen. Danske Equities gentog den 22. maj sin købsanbefaling på Handelsbanken, og Danske Equities hæftede sig ved, at Handelsbankens seneste to kvartalsregnskaber har vist styrke.

 

En række amerikanske giganter er onsdag regnskabsaktuelle. Heriblandt er internetselskabet Ebay, finansgiganten JP Morgan Chase, medicinalgiganten Pfizer og industri- og teknologikoncernen United Technologies.

 

Ebay, som har fokus på salg og auktion af produkter via internettet, er aktuel med sin regnskabsaflæggelse for andet kvartal. Selskabet hævede helårsforventningerne i forbindelse med sit regnskab for første kvartal på grund af store indtjeningsværdier fra de opkøbte selskaber Paypal og Skype.

 

Den amerikanske investeringsbank JP Morgan aflægger regnskab for andet kvartal. I første kvartal oversteg banken klart analytikernes forventninger, samt at banken oplyste om et nyt aktietilbagekøbsprogram.

 

Verdens største medicinalkoncern Pfizer er regnskabsaktuel for andet kvartal. I første kvartal sænkede konkurrenten til Novo Nordisk sine forventninger til helåret efter et kraftigt fald i indtjeningen på grund af ekstraordinære udgifter.

 

Den amerikanske teknologi- og industrigigant United Technologies er regnskabsaktuel for andet kvartal. I første kvartal overraskede selskabet positivt, men valgte at fastholde forventningerne til helåret. Investorerne venter endnu en solid regnskabsaflæggelse.

 

På den makroøkonomiske front kommer der også meget vigtige tal, da de amerikanske forbrugerpriser offentliggøres for juni. Økonomerne venter, at kerneforbrugerpriserne stiger med 0,2 pct. i forhold til 0,1 pct. måneden forinden. På årsbasis ventes kerneforbrugerpriserne at stige med 2,2 pct. i juni. De amerikanske forbrugerpriser har været inde i en godartet udvikling, men den amerikanske centralbank har fastholdt sin nervøse attitude overfor forbrugerprisudviklingen på mellemlang sigt.

 

Afsluttende holder den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke sin halvårlige tale for Kongressen om tilstanden og udsigterne for den amerikanske økonomi. Økonomerne venter ikke, at indholdet i talen vil byde på større overraskelser og inflationen vil fortsat blive udpeget som den største bekymring.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )