Finansfokus - onsdag

 

Det er onsdag småt med planlagte nyheder til de europæiske investorer. Noget af dagens opmærksomhed vil være rettet mod den amerikanske åbning efter nytår, som er skubbet een dag grundet begravelsen af tidligere præsident Gerald R. Ford. Det har også betydet, at tirsdagens offentliggørelser af amerikanske nøgletal er flyttet til onsdag.

 

Størst opmærksomhed vil være rettet mod det amerikanske ISM-erhvervsbarometer for december, som fremlægges kl. 16.00. Den amerikanske ISM-opgørelse overraskede markant i seneste udgave, da det faldt til 49,5 og indikerede tilbagegang. Det regionale erhvervsbarometer fra Philadelphia Fed faldt overraskende kraftigt i december til minus 4,3, hvilket mindsker optimisternes sag for den kommende ISM-opgørelse.

 

Den amerikanske centralbank, Fed, offentliggør referatet fra seneste rentemøde den 12. december. Selv om centralbanken har en såkaldt bias mod rentestigninger, så spekulerer investorerne i mulighederne for, at næste renteændring bliver i nedadgående retning. Derfor vil investorerne nøje studere referatet, som måske kan kaste ekstra lys over situationen.

 

Den amerikanske bilbranche kommer i centrum med præsentationen af salgstallene for december. På brancheplan ventes bilsalget at være steget til 16,5 mio. enheder fra 16,1 mio. De enkelte bilproducenter er ligeledes aktuelle med salgstal og dermed udviklingen i deres markedsandele.

 

Den private jobindikator, APD, offentliggøres kl. 14.15. Den giver en indikation for den kommende fredags amerikanske arbejdsmarkedsrapport. ADP-indikatoren hører dog til blandt de mindre anerkendte indikatorer.

 

På de europæiske kanter kommer flybranchen i fokus med British Airways' salgstal for december. Det er de første salgstal for december fra et af de store flyselskaber og de kan derfor få lidt ekstra opmærksomhed, idet opgørelsen kan give et praj om udviklingen i branchen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )