Finansfokus - fredag (Gent.)

 

Investorerne får fredag lidt nyt fra virksomhedsfronten, når luftfartsselskabet SAS fremlægger trafiktal. Blandt sidepapirerne rettes fokus mod EDB Gruppen, som aflægger regnskab for andet kvartal.

 

EDB Gruppen skuffede investorerne i regnskabet for første kvartal, hvor pres på indtjeningen var en del af regnskabet. Trods faldende indtjening gentog EDB Gruppen overskudsprognosen på 70 mio. kr. før skat mod 59,3 mio. kr. året før.

 

Luftfartsselskabet SAS er kl. 11.00 aktuel med trafiktal for juni. Efter at SAS i medio juni lancerede sin strategiplan - Strategy 2011 - har en del af investorernes opmærksomhed været på mulighederne for frasalg, hvilket gælder aktiviteterne i Spanair og andelen i britiske BMI.

 

Fredag eftermiddag præsenteres den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for juni. Håbet om en stærk arbejdsmarkedsrapport blev styrket en anelse torsdag eftermiddag, idet den private jobindikator, ADP, overraskede positivt. Økonomerne venter, at fredagens rapport vil vise en jobskabelse på 123.000 uden for landbruget efter en jobskabelse i maj på 157.000. Arbejdsmarkedsrapporten hører til blandt de mere tilbagerettede indikatorer, men tillægges stor opmærksomhed grundet arbejdsmarkedets afgørende betydning for økonomien.

 

- Sammen med ISM-barometeret kan arbejdsmarkedsrapporten få stor betydning for forventningerne til den amerikanske økonomi, hvor privatforbruget er eneste element, som i øjeblikket holder en hånd under de svage BNP-opgørelser, udtaler Bjarke Østergaard. De to nøgletal hører afgjort til blandt de tunge nøgletal i øjeblikket og kan derfor nemt afføde kraftige markedsbevægelser på både obligations- og aktiemarkederne. Et stærkt arbejdsmarked understøtter privatforbruget.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )