Finansfokus - fredag (Gent)

 

Under de hjemlige himmelstrøg vil fokus rettes mod IC Companys. Modetøjskoncernen offetnliggør regnskab for de første ni-måneder af 2005/06. Selskabet fik gennemført sin turn-a-round i helåret 2004/05 efter et dundrende underskud året før. IC Companys venter et driftsoverskud i indeværende regnskabsår på 285-315 mio. kr. efter et plus på 181 mio. kr. IC Companys er understøttet af den positive udvikling i den danske modetøjsbranche, hvor det økonomiske opsving hjælper salget af luksusvarer.

 

Ud over IC Companys vil halvårsregnskaber fra sidepapirerne InterMail, som producerer emballage, og pantebrevsselskabet Luxor blive offentliggjort.

 

I Storbritannien er der fokus på helårsregnskabet fra flyselskabet British Airways. I regnskabet for de første ni måneder af året, som blev aflagt den 3. februar, hævede British Airways omsætningsvækstprognosen til 8 pct. for helåret fra 6-7 pct. Flyselskabet fastholdt, at det bliver svært at opnå målsætningen om en driftsmarginal på 10 pct. grundet de stigende brændstofomkostninger.

 

Den franske storbank BNP Paribas aflægger regnskab for første kvartal. I lighed med de øvrige europæiske storbanker ventes kapitalforvaltningsaktiviteterne at bidrage godt til væksten på bundlinjen.

 

I regnskabet for fjerde kvartal bemærkede BNP Paribas, at fokus nu vil ligge på effekterne fra opkøbet af den italienske bank BNL. Opkøbet ventes førstat øge indtjeningen fra år 2008.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )