Finansfokus - fredag

 

De danske aktiemarkeder har lidt nogle markante fald de seneste to dage, og investorerne vil begynde fredagen med yderst forsigtige skridt. De første morgenblikke vil være rettet mod, hvordan det amerikanske aktiemarked og asiatiske aktiemarked er lukket.

 

En travl uge med danske regnskaber rundes af med halvårsregnskab fra Lollands Bank. Hovedparten af de mindre danske banker har budt på pæne regnskabstal og opjusteringer af forventningerne, men investorerne har ikke rigtig kunne mærke til de opløftende tal på grund af uroen på de finansielle markeder.

 

For flere regnskabspræsentationer kan investorerne med interesse for byggesektoren kigge mod vores svenske naboland, hvor udvikleren af boligprojekter JM er regnskabsaktuel med andet kvartal. Selskabet har tidligere oplevet store vækstrater, så det bliver interessant at se i hvilken grad det afmattende boligmarked har påvirket regnskabet.

 

Længere nordpå finder vi mediekoncernen Schibsted, som aflægger regnskab for andet kvartal. Avismarkedet har i en længere periode været presset og seneste har investorerne i danske Søndagsavisen måtte ligge skuldre til en nedjustering.

 

På den udenlandske scene præsenterer britiske WPP Group, som er verdens næststørste reklame- og marketingkoncern, WPP har en målsætning om en årlig fremgang i driftsmarginalen på 0,5 pct. til og med 2008. I Holland har vi Hagermeyer, som er distributør af sikkerhedsudstyr og elektriske materialer, som aflægger regnskab for første halvår. Selskabet har tidligere meddelt, at omsætningen ventes at stige med 4-6 pct. for helåret.

 

Uden flere interessante begivenheder på regnskabsfronten, så rækkes opmærksomheden mod de makroøkonomiske offentliggørelser, hvor de tyske producentpriser i juli offentliggøres. Økonomer venter en stigning med 0,3 pct. for måneden og 1,4 pct. på årsbasis.

 

En række taler vil også tiltrække sig opmærksomhed, da de kan bringe nyt om hvor centralbankerne står i forhold til den igangværende krise på kreditmarkedet. Det tyske medlem af Den Europæiske Centralbank Axel Weber holder tale, samt det amerikanske centralbankmedlem William Poole. William Poole var onsdag aften aktuel i et interview, hvor han kommenterede de igangværende kreditbekymringer. Der er ikke ændret noget ved den økonomiske udvikling, så en amerikansk rentenedsættelse er ikke på tale, lød det fra Poole.

 

Afsluttende kommer foreløbige tal for den amerikanske forbrugertillid i august fra University of Michigan. Økonomerne venter et mindre fald til 88,0 i forhold til 90,4 måneden forinden.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )