Finansfokus - fredag

 

Set udfra finanskalenderens tykkelse, bliver det en stille fredag, idet kun enkelte virksomheder ventes at præsentere halvårsregnskaber. I lyset af de seneste dages volatile markeder vil investorerne afvente, om de store udsving og den nervøse handel fortsætter i fredagens handel.

 

- Vi har set, at volatiliteten er øget den seneste tid. Den øgede usikkerhed får investorerne til at søge mod værdipapirer med større sikkerhed. Investorernes usikkerhed fik øget grobund torsdag, da BNP Paribas suspenderede tre hedgefunde, som ikke kunne værdifastsættes tilfredsstillende, udtalte senior aktiehandler Claus Thestrup fra Handelsbanken til RB-Børsen.

 

- De store udsving i værdipapirmarkederne kan fortsætte i en periode endnu, hvilket er afhængig af de afledte effekter, hvor enkelte afledte effekter har vist sig. Aktiviteten med virksomhedsopkøb påvirkes negativt af den mindskede villighed til risiko kombineret med højere lånerenter. Den norske storbank DnB Nor har indstillet sine lån til hedgefonde og private equities, bemærkede Claus Thestrup.

 

Fra de tyske kanter får investorerne regnskab fra stålgiganten ThyssenKrupp, der er aktuel med sit forskudte tredje kvartalsregnskab. I halvårspræsentationen hævede ThyssenKrupp overskudsforventningerne med 1 mia. euro til 3,5 mia. euro før skat. Omsætningen ventes at stige til 50 mia. euro. I helåret 2006/07 lå overskuddet på 2,6 mia. euro, hvilket kom fra en omsætning på 47,1 mia. euro.

 

Sydafrikas største forsikrings- og investeringskoncern Old Mutual, der har opkøbt den svenske gigant Skandia, aflægger halvårsregnskab. Old Mutual er noteret i på fondsbørsen i London og er medlem af FTSE100-indekset. Eventuelle meldinger fra Old Mutual om kreditmarkederne vil blive nøje studeret.

 

Det norske ejendoms- og butikscenterselskab Steen & Strøm er aktuel med halvårsregnskab. Selskabets har aktiviteter i Norge, Sverige og Danmark. Steen & Strøm ejer blandt andet Fields i København, hvor selskabet også selv står for driften. Steen & Strøm har benene plantet i ejendomsudvikling, butikscenter drift samt ejendomsinvesteringer.

 

På den makroøkonomiske scene finder investorerne ingen potentielle "market movers" på globalt plan, men lidt skandinavisk læsning bliver det til med forbrugerpriser for både Danmark og Norge.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )