Finansfokus - fredag

 

Investorerne vil fredag morgen kunne se frem til to interessante regnskabsaflæggelser fra C20-medlemmerne Novo Nordisk og DSV.

 

Verdens største insulinproducent Novo Nordisk fremlægger halvårsregnskab. Regnskabet for første kvartal overraskede positivt og indeholdt også en opjustering. Nyt om Liraglutide (diabetes 2) vil blive læst med stor interesse. Liraglutide anses for at være en potentiel blockbuster (et medikamentet med et årligt salg over 1 mia. dollar). Den 22. juni hævede finanshuset Bear Stearns sin anbefaling på Novo-aktien til den positive "outperform"-anbefaling grundet positive testresultater med Liraglutide.

 

Transportkoncernen DSV vil også træde ind i rampelyset med sit halvårsregnskab. Seneste kvartalsregnskab fra DSV viste overraskende gode takter, efter at DSV de to tidligere gange skuffede grundet øgede omkostninger. I mandags fik investorerne et praj om brancheudviklingen, da konkurrenten Kuehne & Nagel præsenterede gode væksttal i kvartalsregnskabet. Investorerne vil også nøje studere eventuelle meldinger om synergieffekterne vedrørende opkøbte Frans Maas samt integrationen af opkøbet.

 

Investorerne i SAS vil kigge mod Storbritannien, hvor konkurrenten British Airways aflægger regnskab for første kvartal. I februar nedjusterede BA sin omsætningsprognose til en vækst på 3,25-3,75 pct. for helåret. Investorerne vil lede efter spor på, hvorvidt de strammende sikkerhedsforhold i Storbritannien har påvirket regnskabet negativt. Det franske finanshus Societe Generale har en salgsanbefaling på aktien og kursmål på 430 pence. Aktien handles torsdag i 403 pence.

 

På den anden side af Atlanten vil den amerikanske forbrugsvareproducent Procter & Gamle tiltrække sig opmærksomhed med sin regnskabsaflæggelse for fjerde kvartal. Koncernen, der bl.a. fremstiller Duracell batterier og Pampers bleer, havde i det seneste kvartalsregnskab end bedre end ventet indtjening, mens omsætningen var på linje med forventningerne. Det er blandt andet synergieffekter efter opkøbet af Gillette-koncernen der er ved at få effekt.

 

På den makroøkonomiske front præsenteres den vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport for juli og analytikerne venter en jobskabelse på 127.000 personer. Analytikerne har øget spekulationerne om et skuffende tal, efter at den private arbejdsmarkedsrapport fra ADP skuffede onsdag med en jobskabelse på blot 48.000 personer i juli. Her havde analytikerne ventet 100.000 personer.

 

Afsluttende præsenteres der erhvervstillidsbarometre for servicesektoren i juli både for amerikansk side og for eurozonen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )