Finansfokus - fredag

Læs mere
Fold sammen
En stor del af opmærksomheden vil være rettet mod amerikansk BNP for fjerde kvartal. Derudover får investorerne en serie regnskaber fra de udenlandske kanter med olieindustrien i centrum. På den danske scene er det småt med planlagte nyheder.

Kl. 14.30 offentliggøres amerikansk BNP for det grimme fjerde kvartal. Økonomerne venter et ekstremt fald på 5,5 pct. målt på kvartalsvis basis efter faldet på 0,5 pct. i tredje kvartal. Opgørelsen indeholder også inflationsindikatoren PCE, som er centralbankens foretrukne inflationsindikator, og med de seneste ekstra bekymringer om deflation vil PCE-komponenten også tiltrække opmærksomhed. BNP-opgørelsen har potentialet til at blive toneangivende ved større overraskelser, dog må en stor mængde dårligdomme være indpriset i markedet fra denne kant.

Yderligere vil investorerne have et øje på forbrugertillidsopgørelsen fra University of Michigan for januar. Her venter økonomerne en uændret opgørelse på 61,9, som første udgave for januar. Der kommer også tal for erhvervstilliden i Chicago, men opgørelsen hører til blandt de meget svingende og får derfor mindre opmærksomhed.

FLS-konkurrenten Outotec, som leverer produktionsudstyr til minesektoren er regnskabsaktuel. Det finske regnskab vil give indblik i udviklingen i branchen, og dermed får investorerne et pejlemærke for udviklingen hos FLS Minerals, og hvor hårdt kunderne neddrosler sine investeringer i produktionsudstyret.

Olieindustrien kommer på kortet med regnskaber fra giganterne Exxonmobil og Chevron, og fokus er typisk på olieudviklingskoncernens prognoser for olieproduktionen. Regnskaberne ventes inden åbningstid. Yderligere kommer regnskaber fra industri- og teknologikoncernen Honeywell International, som tidligere har fået et fornuftigt regnskab fra konkurrenten United Technologies.

Hygiejneproduktkoncern Procter & Gamble er aktuel med årsregnskab, hvilket kommer efter torsdagens regnskab fra Colgate-Palmolive, som blev sendt knap 5 pct. højere, da de grimme overraskelser udeblev. Procter & Gamble er eksponeret mod forbrugerne med produktmærker såsom Duracell, Gillette, Braun og Crest.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )