Finansfokus

 

Mandag

 

DSV-konkurrenten Kuehne & Nagel aflægger halvårsregnskab. Transport- og logistikkoncernen sig blandet andet i vejtransportbranchen, så DSV-investorerne kan få et praj om brancheudviklingen. Men Kuehne & Nagel hører også til blandt storkunderne hos A.P. Møller - Mærsk, så regnskabet vil også blive studeret for vurderinger om containerrateudviklingen.

 

Efter mandagens lukketid afleverer den amerikanske finanskortgigant American Express og mikrochipproducenten Texas Instruments kvartalsregnskaber. Størst fokus vil være rettet mod førstnævnte, som også et medlem i Dow Jones Industrial-indekset. American Express nyder godt af det globale opsving samt det øgede globale brug af kreditkort. I en analyse fra den 15. juni gentog finanshuset Piper Jaffrey sin positive "outperform"-anbefaling på finanskortgigantens aktier. Finanshuset hæftede sig ved, at American Express befinder sig i en god position til at udnytte opsvinget.

 

Tirsdag

 

Den danske regnskabssæson er under opsejling, og tirsdag kommer der halvårsregnskab fra Jyske Bank. Spekulationerne og bekymringerne om den danske banksektor har floreret de seneste måneder, hvilket er sket i kølvandet af generelle bekymringer om de globale bankaktier. Fra de store nordiske banker har investorerne fået gode regnskaber i sidste uge, hvilket har understøttet og hjulpet på forventningerne til den danske banksektor. Præsentationerne kom fra Svenska Handelsbanken, Nordea og SEB. Jyske Bank vurderede i regnskabet for første kvartal, at banken vil få en nulvækst i indtjeningen i 2007, efter at bankens basisindtjening steg 14,5 pct. i første kvartal. Jyske Bank viste i 2006, at bankens holdning til prognosegivning er noget tilbagelænet, hvilket overraskede investorerne et par gange i løbet af året. I 2006 skulle Jyske Bank ind i november før investorerne blev stillet indtjeningsfremgang i udsigt. Så investorerne vil spændt afvente, hvor længe Jyske Banks nulvækstprognose vil holde i 2007. I en analyse fra den 14. april gav Danske Bank den jyske konkurrent en hold-anbefaling med en fair value på 425 men bemærkede, at Jyske Banks tilbagekøb af egne aktier kan drive aktien over fair value.

 

FLSmidth/FFE Minerals' finske konkurrent Outokumpu fremlægger halvårstal. Producenterne af anlæg til minekoncernerne oplever massive vækstrater grundet branchens seneste års optur kombineret med tidligere års afventende investeringslyst i minebranchen.

 

Blandt strømmen af amerikanske regnskaber finderr man tal fra Eli Lilly. Den amerikanske medicinalkoncern har det seneste par år skruet op for satsningen i det lukrative diabetesmarked i konkurrence med Novo Nordisk, hvilket dog ikke hører til Eli Ellys kerneområde. Der er også nyt til investorerne i GN Store Nord, når amerikanske Plantronics fremlægger sine tal. Plantronics producerer headsets og er dermed konkurrent til GN Netcom. Hvis salget af GN Resound gennemføres, er GN Netcom den tilbageværende aktivitet i GN-koncernen. GN Netcom rystede investorerne i 2006 med to store nedjusteringer.

 

Onsdag

 

Bilsektoren kommer i centrum. Den tyske bil- og lastvognsproducent Daimlerchrysler aflægger halvårsregnskab. De to franske bilproducenter Peugeot Citroen og Renault er ligeledes regnskabsaktuelle onsdag. Det sker dagen inden amerikanske Ford Motor lægger sine regnskabstal på bordet. Den svenske lastbilproducent Volvo er aktuel med regnskab onsdag. Et luftlag højere oppe kommer regnskabspræsentationen fra den amerikanske flyproducent Boeing. Medicinalbranchen vil også få opmærksomhed med regnskabet fra den britiske gigant GlaxoSmithKline.

 

Torsdag

 

FLSmidths guldæg FFE Minerals ser igen mod det finske. Det sker, når Metso aflægger regnskab for første halvår. Det er tallene fra datterselskabet Metso Minerals, som vil trække opmærksomhed.

 

Svenske giganter melder sig i nyhedsstrømmen. Den svensk/britiske medicinalkoncern Astrazeneca, svensk/schweiziske industrigigant ABB samt den svenske byggegigant Skanska præsenterer halvårsregnskaber.

 

Fredag

 

En travl regnskabsuge afsluttes med en blandet bunke udenlandske regnskabsaflæggelser, når den tyske mikrochipprodcuent Infineon, den britiske nyhedskoncern Reuters og svensk/finske telekoncern TeliaSonera lægger halvårsregnskaber på bordet.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )