Finansfokus

 

MANDAG 9/7

 

Det lille norske olierederi IM Skaugen er mandag aktuel med halvårsregnskab.

 

Amerikanske Alcoa skyder regnskabssæsonen i gang med præsentationen af tallene for andet kvartal, efter de amerikanske markeder har lukket. Efter nogle svage år har Alcoa-aktien klaret sig rigtig fornuftigt i første halvdel af 2007 med kursstigninger på mere end 30 pct. Alcoa opgav i maj at forhandle sig til en overtagelse af Alcan, og gik direkte til aktionærerne med et købstilbud. Det er endnu uvist, om købet lykkes, og der spekuleres om konkurrerende bud fra blandt andet Norsk Hydro.

 

TIRSDAG 10/7

 

Der er lagt op til et roligt sommermarked uden de store begivenheder. Finnair er aktuel med trafiktal for juni, og på den makroøkonomiske front præsenterer de tre skandinaviske lande inflationstal for juni.

 

ONSDAG 11/7

 

Norske Acergy, som ejer 49 pct. af NKT Flexibles, er aktuel med halvårsregnskab. NKT Flexibles har de sidste 2-3 år gennemført en turn-around, og ligner mere og mere et guldæg grundet olieselskabernes store investeringslyst motiveret af de stigende oliepriser.

 

- Fra tid til anden sættes der fokus på, om der er udsigt til ændringer i ejerstrukturen hos NKT Flexibles, men i lyset af de stærke markedsvilkår vurderer vi, at hverken Acergy eller NKT er specielt ivrige efter at sælge deres andele i NKT Flexibles, udtaler aktieanalytiker Holger Smitt fra Sydbank.

 

TORSDAG 12/7

 

Daniscos konkurrent inden for sukker Suedzucker aflægger regnskab for første kvartal. Suedzucker og britiske Tate & Lyle er Europas største sukkerproducenter. Den britiske sukkerproducents aktier faldt godt og vel 6 pct. den 23. maj efter en skuffende regnskabsaflæggelse. Tate & Lyle skrev, at overudbudet af sukker også vil påvirke bundlinjen i 2007/08. Investorerne vil nu nøje studere Suedzuckers udsigter for det kommende helår.

 

FREDAG 13/7

 

Saab Group, som producerer forsvarssystemer samt komponenter til fly- og rumfartsteknologi, aflægger regnskab for første halvår. Den 30. maj gentog Danske Equities købsanbefalingen på Saab, men finanshuset bemærkede at regnskabet for andet kvartal vil blive negativ påvirket af en ordrereduktion til Pakistan.

 

General Electric er ved middagstid aktuel med regnskab for andet kvartal. GE's enorme størrelse kombineret med, at benene er plantet i industrien bevirker, at gigantens meldinger kan give et pejlemærke om udviklingen i makroøkonomien. De seneste kvartaler har været præget af udbygninger i infrastrukturen, mens tallene fra selskabets finansielle arm i 1. kvartal skuffede. Spørgsmålet er, om udviklingen er fortsat ind i 2. kvartal.

 

Væksten i USA ligger på et moderat niveau kun understøttet af forbruget. Derfor får de forbrugsrelaterede nøgletal lidt ekstra opmærksomhed. Fredag præsenteres USA's detailsalg i juni samt forbrugertilliden fra University of Michigan.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )