Finansfeber på fondsbørsen

C20-indekset forsatte ugens positive tendens, efter at Jyske Bank var med til at øge optimismen med et solidt regnskab og en opjustering.

Læs mere
Fold sammen
Yderligere understøttede JPMorgan de sidste dages indikationer på en sektorstabilisering, da den amerikanske storbank overraskede på både top- og bundlinje i sit kvartalsregnskab.

C20-indekset lukkede 0,95 pct. højere i 291,02 med bankerne i front, mens de cykliske aktier var tynget af profithjemtagning efter ugens store stigninger.

Jyske Bank overraskede med en opjustering i sit kvartalsregnskab og blev belønnet med en markant 10,2 pct. fremgang til kurs 162,5. Banken opjusterede sine resultatforventninger med 300 mio. kr., og banken fastholdt sin forventning til niveauet for nedskrivninger på udlån. I første halvår havde banken en basisindtjening før nedskrivninger på 1,45 mia. kr. mod 1,24 mia. i samme periode året før. Nedskrivningerne på udlån endte på 1,03 mia. kr.

Tågen letter over dansk økonomi og over Jyske Bank, vurderede administrerende direktør Anders Dam over for RB-Børsen.

- Konditionerne taget i betragtning - et af mine bedste kvartalsregnskaber, og jeg har fremlagt 49, sagde Anders Dam.

I kølvandet af opjusteringen hævede analysehuset Standard and Poor's sin anbefaling af Jyske Bank-aktien til "Hold" fra tidligere "Sælg".

De positive finansnyheder skabte endnu en god dag for de danske bankaktier, og Danske Bank steg solide 5,6 pct. til kurs 93,8, mens Sydbank lukkede 3,7 pct. højere i kurs 124,8.

Novo Nordisk steg 1,4 pct. til kurs 292. De amerikanske myndigheder øgede holdbarheden for Novolog (Novorapid) i pumper til seks dage fra tidligere to dage. Novolog er en hurtigtvirkende insulinanalog, og Novolog hører til blandt de vigtige moderne insuliner, som driver væksten hos Novo Nordisk.

- Novo Nordisk aktien får et ekstra løft på meldingerne om Novolog, som er en af vækstdriverne i Novosalget, vurderer aktiehandler Rasmus Grann fra Jyske Bank over for RB-Børsen.

A.P. Møller - Mærsk lukkede uændret i kurs 30.500 efter spekulationer vedrørende de asiatiske konkurrenter. Ifølge kilder hos finansavisen Nikkei kommer der negative overraskelser fra Nippon Yusen og Mitsui OKS i form af tab grundet lavere efterspørgsel og lavere fragtrater. Mitsui OKS har afvist at være kilde til avisens spekulationer.

ALK-Abelló steg 1,2 pct. til kurs 368,5. Allergivaccinevirksomheden fik konkurrent-nyt fra franske Stallergenes, der i en markedsopdatering for første halvår af 2009 præsenterede en organisk vækst på 12 pct. Væksten i andet kvartal af 2009 faldt til 8 pct., fra første kvartals 15 pct. Stallergenes fastholdt forventningerne om en årlig omsætningsvækst på 8-10 pct.

D/S Norden og Carlsberg, der har stået for nogle af ugens største C20-stigninger, var ramt af profithjemtagning og faldt i omegnen af 2 pct.

Genmab lukkede 6,4 pct. højere, da aktien skød i vejret i den sene handel. De amerikanske sundhedsmyndigheder har ophævet et tidligere indført påbud om, at Genmab skulle afbryde en række kliniske studier med det potentielle cancermiddel zalutumumab.

RB-Børsen