Finans og industri i fokus på aktiemarkedet

Både de amerikanske og de store europæiske fondsbørser afsluttede mandagens handel med pæne plusser. Derfor ventes C20 at komme godt fra start med fokus på bank- og industriaktierne.

Foto: Scanpix
Både de amerikanske og de store europæiske fondsbørser afsluttede mandagens handel med pæne plusser, hvor især bankaktierne tog føringen. Den danske aktiehandel nåede dog ikke at nyde godt af stemningsskiftet, og C20-indekset lukkede 0,04 pct. lavere i 279,72 . Derfor ventes C20 at komme godt fra start med fokus på bank- og industriaktierne.

- Vi venter at åbne 0,5-1 pct. højere, og det danske aktiemarked ventes at underperforme den udenlandske udvikling efter en vigende interesse for de danske aktier. Goldman Sachs løftede i går den internationale bank- og industrisektor, og det ventes at forplante sig til de danske sektorer. I dagens handel vil især industri og banker være i fokus. Yderligere bringer H+H sig i fokus tirsdag morgen med en nedjustering af helårsforventningerne, siger Nils Lundsby, seniorrådgiver hos Nordea, til RB-Børsen.

Finans: De amerikanske bankaktier var primus motor bag mandagens amerikanske stigning, og Bank of America ledte an med en fremgang på godt 9 pct. Fremgangen ventes at sætte sit præg på de danske bankaktier. Danske Bank lukkede 1,5 pct. lavere i kurs 85,3, mens Nordea steg 1,3 pct. til kurs 40,3.

Novozymes & Danisco: Tyske Cropenergies, som står bag Europas største produktionsanlæg til bioethanol, har præsenteret regnskab for første kvartal. Cropenergies fik solid omsætningsvækst, mens EBITDA dog faldt en smule tilbage. Cropenergies venter, at overskuddet vil stige betydeligt i 2009/2010, og der ventes fortsat vækst. Tirsdag er fokus vendt mod den tyske vaskepulvergigant Henkel, der afholder pressemøde, hvor der vil være fokus på strategiske partnerskaber. Danisco og Novozymes lukkede begge knapt 1 pct. lavere.

A.P. Møller - Mærsk: En prognose fra nyhedsbrevet Alphaliner forudser, at fragtraterne i shipping-sektoren bliver forværret mod slutningen af året. Mærsk lukkede 1 pct. højere i 29.200.

Carlsberg: Danske Bank venter, at det danske bryggeri, der har været tynget af den russiske afmatning, og de markante fald i værdien af den russiske valuta, vil blive yderligere presset i august. Det skriver dagbladet Børsen. Yderligere er fokus rettet mod Japan, efter at der mandag blussede spekulationer om en japansk storkonsolidering i bryggerisektor frem. Det sendte de største japanske bryggeriers aktier op med 6-8 pct. Carlsberg faldt 0,5 pct. til kurs 319,5.

Lundbeck: Medicinal- og medicokoncernen Johnson & Johnson præsenterer regnskab for andet kvartal, og det vil i lyset af selskabets opkøb af en andel i Elan tiltrække ekstra opmærksomhed fra Lundbeck-investorerne. Lundbeck lukkede mandag 1,2 pct. lavere i kurs 103.

H+H: Betonelementkoncernen nedjusterer forventningen til helårsunderskuddet efter gennemgang af de foreløbige resultater for juni 2009, og selskabet venter, at underskuddet bliver større end det tidligere estimerede tab på 100 mio. kr. Som følge af den fortsat vigende indtjening har bestyrelsen besluttet at igangsætte en proces med henblik på styrkelse af kapitalgrundlaget, og selskabet har engageret SEB Enskilda Corporate Finance som rådgiver i denne proces. H+H lukkede mandag uændret i kurs 306, til trods for at Danske Bank sænkede sin anbefaling til "Reducer".

RB-Børsen