Fin stemning fra morgenstunden

Det danske aktiemarked åbnede ugen med en positiv stemning. C20-indekset lå 0,3 pct. højere i 458,2.

C20-indekset gik dermed mod strømmen, da størsteparten af de toneangivende europæiske fondsbørser viste en svag negativ tendens. Nyhedsstrømmen for de store danske selskaber var mandag morgen relativ blottet med Nordea som eneste undtagelse.

Den skandinaviske storbank, Nordea, tiltrak sig mandag morgen en del af rampelyset. Investeringshuset Lehman Brothers sænkede sin anbefaling på banken til "underweight" fra "equal-weight".

Berlingske Business satte fokus på Nordeas engagement i Polen.

Nordea har skudt en voldsom offensiv i gang i Polen. Den pannordiske bank vil åbne 150 nye filialer på tre år, svarende til en ny filial per uge. Nordea opretter en slags filialfabrik, der specialiseres i at oprette nye filialer. Nordea forventer det polske marked vil vokse fem til syv procent over de næste 10 år. Nordea åbnede 0,3 pct. lavere i kurs 90,0.

Danske Bank åbnede 1,0 pct. højere i kurs 264,5. Investorerne i Danske Bank gå en spændende uge i møde med Danske Banks regnskabsaflæggelse på onsdag som ugen højdepunkt.

FLS holdt fredag kapitalmarkedsdag i London med fokus på datterselskabet FFE Minerals. Det kraftigt voksende FFE Minerals nyder godt af, at mineindustrien oplever det største vækstboom i historien, vurderede FLSmidth. Vigtigste vækstdriver er den voldsomme vækst i kinesiske økonomi, hvilket kombineres med tidligere "underinvesteringer" i minebranchen. FFE Minerals venter, at det nuværende forretningsmiljø med høje anlægskapitalinvesteringer (CAPEX) i mineindustrien kan fortsætte i 3-5 år. Mandag morgen åbnede FLSmidth 1,8 pct.

højere i kurs 377,5.

Transportselskabet DSV åbnede 1,4 pct. lavere i kurs 978.

Regerings nye skatteindgreb rammer især de gældstunge virksomheder, såsom DSV. DSV vil fremover få sværere ved, at opnå fradrag som følge af virksomhedens gældsstruktur.

SP Group har øget ejerandelen i det hollandske datterselskab TPI Polytechnick fra 60 pct. til 70 pct. Det oplyser SP Group.

Selskaberne har aftalt ikke at offentliggøre købsprien, men det oplyses, at aktieposten er handlet til 5,5 gange overskuddet efter skat i 2006 på gældfri basis. SP Group åbnede 2,6 pct.

højere i kurs 160.

Auriga, der ejer kemifabrikken Cheminova, nedjusterede kort efter markedets åbning forventningerne til helåret. Auriga forventer nu en helårsindtjening på 75 mio. kr. mod tidligere et overskud på 60-110 mio. kr. Årsagen til nedjusteringen skal findes i ekstraordinære hensættelser på de brasilianske aktiviteter. Auriga blev sendt til tælling og lå 9,7 pct. lavere i kurs 158.

RB-Børsen