Fiaskoen med ReSound koster GN dyrt

Det kommer til at belaste bundlinjen markant hos GN Store Nord, at det ikke lykkedes at sælge høreapparatdivisionen Resound til schweiziske Sonova.

Det oplyser såvel GNs viceadministrerende direktør og bestyrelsesformand til RB-Børsen. Ingen af de to vil dog sætte konkrete tal på, men siger, at der vil være betydelige omkostninger forbundet med det mislykkede salg.

- Det vil der bestemt. Vi har ikke gjort det endeligt op endnu, siger bestyrelsesformand Mogens Hugo Jørgensen til RB-Børsen.

Ud over de tårnhøje udgifter til en hær af advokater og rådgivere, har GN Store Nord også måtte betale store beløb i fratrædelses- og fastholdelsesbonus, oplyser GNs viceadministrerende direktør Jens Due Olsen. Tidligere onsdag meddelte Sonova, at der for deres vedkommende vil være omkostninger på i alt 163 mio. kr. forbundet med det kuldsejlede salg.

- Vi har haft den udfordring, som Sonova ikke har haft, at vi har siddet i en situation, hvor medarbejderne har været særdeles usikre. Vi har dels opsagt medarbejdere i vores fællesaktiviteter, som følge af den ny organisation. Og det har kostet nogle penge. Dels har vi behov for at holde på nogle medarbejdere, hvor der har været mange, der har været usikre på, om de havde noget job, når sammenlægningen blev en realitet. Men vi har været forpligtet til at drive virksomheden videre, og det har kostet fastholdelsesbonus til medarbejderne. Så vi har haft en anden type omkostninger, siger Jens Due Olsen. Han vil ikke sætte tal på, men siger dog:

- Det koster mange penge, og tallene vil være store og uforståelige, når man ser dem.

RB-Børsen