Feststemning på Wall Street

Strømmende af overraskende gode kvartalsregnskaber fra de amerikanske selskaber fortsætter, og torsdag var investorerne for alvor overbeviste. De rev aktier til sig, og så gennembrød det toneangivende aktieindeks et afgørende loft.

Foto: Scanpix
Dow Jones Industrials-indekset steg med 2,09 pct. og brød dermed gennem indeks 9.000 - et niveau det ikke har befundet sig på siden januar. Det var på et tidspunkt helt oppe i 9.090, hvilket det ikke har været siden november.

Nasdaq steg 2,45 pct., og det store S&P 500-indeks sluttede torsdagen med en stigning på 2,32 pct.

Det er selskaber i alle brancher, der overgår forventningerne, og torsdag gjalt det blandt andre Ford Motor, AT&T og 3M, hvis aktier rejste sig. Det samme gjalt IBM og olieselskaberne Exxon Mobil og Chevron.

Et selskab, der måtte se sin aktie falde, var McDonald's, som kun lige har tjent det, som analytikerne havde forventet i det forgangne kvartal. Det blev så straffet.

Aktiemarkedet blev i øvrigt understøttet af et par opmuntrende økonomiske nøgletal. I sidste uge meldte 554.000 amerikanere sig som nye ledige. Det er et stort tal, men mindre end økonomerne havde frygtet.

Og så steg hussalget i USA mere end forventet i maj.