Festen ebber ud for amerikansk aktiemarked

Den nedtrykkede stemning i for- og futuresmarkedet bar delvist igennem ved åbningen af amerikanske aktiemarked tirsdag eftermiddag.

Efter de første handler ligger to af de tre toneangivende indeks i minus, mens de tunge aktier i Dow Jones balancerer rundt nulpunktet. et brede S&P 500-indeks og Nasdaq-indeksets teknologiaktier 0,1 pct..

Dermed ser en fortsættelse af mandagens rekordkurs ud til at være trængt i baggrunden af opmærksomhed mod regnskaberne og spekulationer om timingen af den amerikanske centralbanks tilbagetrækning af pengepolitiske lempelser.

- En række amerikanske finanshuse begynder nu at lukke bøgerne for i år efter god udvikling. Hvis du har haft gode afkast og du har "outperfomed", hvor meget kan du så regner med resten af året, Der er gode argumenter for at sikre det, du har vundet givet at risikopræmien ikke er attraktiv i rimeligt omfang fra de aktuelle niveauer, siger markedsstrateg Ioan Smith hos KCG Europa til Bloomberg News. ad regner du så med at få ud af e en på

Mediegiganten News Corp., som er selskabet bag blandt andet the Wall Street Journal, falder fra start 3,7 pct. til 16,75 dollar per aktie efter rapportering af faldende kvartalsomsætning til 2,07 mia. dollar fra 2,13 mia. dollar i samme periode året før.

Blandt tirsdagens få andre regnskabsaktuelle selskaber - men med mener positive signaler - er også satellit-tv-leverandøren Dish, der før åbningen har offentliggjort tal, der viser overskud i tredje kvartal på 68 cent per aktie. Det slår analytikernes forventninger. Selskabet har på årsbasis vundet 10.000 flere tv-abonnenter. Aktien stiger 3,2 pct. til 48,84 dollar.

T-Mobile kaster sig ifølge Bloomberg News ud i et aktiesalg på 66,2 mio. aktier, og den plan blev straffet i tysk handel med et kursfald på 1,9 pct., og neturen fortsætter på det amerikanske marked, hvor aktoen falder 4,6 pct. til 25,85 dollar.

Twitter-aktien ser ud til at fortsætte med at begejstre sine aktionærer med en kursstigning tidligt tirsdag på 1,3 pct. til 43,40 dollar. De heldigste aktionærer købte aktien til introduktionskursen på 26 dollar før børsnoteringen torsdag i sidste uge.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk