Ferrari kører sig i stilling til børsnotering

Den italienske bilproducent Ferrari skal på børsen i USA.

Foto: YURI KOCHETKOV. Det er helt præcist omkring 17 mio. aktier, som bliver sat i fri handel - og der vil blive rift om dem.
Læs mere
Fold sammen

Det er ejeren, Fiat Chrysler, der overvejer at sælge 9 pct. af aktierne i koncernen til 48-52 dollar per aktie, hvilket vil værdisætte producenten af luksusbiler til 9,82 mia. dollar.

Det er helt præcist omkring 17 mio. aktier, som bliver sat i fri handel, og der vil ifølge Bloomberg News blive rift om aktierne, hvor der kan være udsigt til, at efterspørgselen bliver omkring ti gange højere. Det er planen, at Ferrari skal børsnoteres på New York Stock Exchange.

Formand Piero Ferrari, der er søn af stifter Enzo Ferrari, kan se frem til at blive forgyldt i forbindelse med børsnoteringen, hvor han har udsigt til at få 280 mio. euro ned i foret. Efterfølgende vil han sidde på omkring 10 pct. af aktierne i selskabet.

Børsnoteringen af Ferrari - og senere et decideret frasalg af bilmærket - er en del af Fiat Chryslers strategi, som skal barbere gælden ned og finansiere et massivt investeringsprogram, som skal sikre et højere salg af Jeep, Alfa Romeo og Maserati på globalt plan.