Fem aktietips fra Nordea

Aktierådgivningschef Bjarke Østergaard fra Nordea kommer her med fem aktietips. Bjarke Østergaard råder bl.a. til at købe aktier hos William Demant og Vestas. Aktierådene har en tidshorisont på 12 måneder.

De fem selskaber er følgende: William Demant, Vestas, NKT Holding, DSV og Neurosearch, oplyser borsen.dk, der har bedt Nordea komme med de fem konkrete aktietips.

Om baggrunden for valget af William Demant hedder det bl.a., at "selskabet er yderst veldrevet og i en industri præget af hyppigere produktlanceringer med deraf øget forsknings- og udviklingsomkostninger til følge, favoriseres markedsledende aktører som William Demant."

Vestas betegnes som " en klassisk vækstaktie på godt og ondt, dvs. høje vækstrater og fremadrettede muligheder, men også udfordringer med arbejdskapital, leverancer (inkl. egne underleverandører og indtjening)".

"I takt med ,at Vestas selv modnes, er det vores forventning, at der i kombination med en stærk ledelse vil være bedre kontrol med de problematiske sider af væksten. Inden for de seneste uger er aktien desuden blevet presset ned fra sin gamle top, hvilket også giver nogle kortsigtede muligheder i aktien," siger Bjarke Østergaard til borsen.dk

Bjarke Østergaard mener, at pengene skal kanaliseres i NKT Holding, fordi selskabet har "gang i tre forskellige forretninger, der alle peger fremad."

Transportkoncernen DSV er , hedder det, en stærk virksomhed at købe aktier i til kursmål 140 kr. DSV er blevet en endnu større europæisk spiller, efter at have opkøbt den hollandske konkurrent Frans Maas.

Den ene af de to biotekselskaber, som Asger Aamund er storaktionær og formand for, nemlig Neurosearch, får også en anbefaling.

Bjarke Østergaard peger bl.a. på stoffet Tesofensine til behandling af fedme som en faktor , der kan påvirke aktiekursen meget fremover.

" Neurosearch’s Tesofensine har potentiale til at blive en blockbuster, dvs. med et årligt salg på den rigtige side af 1 mia. USD," siger Bjarke Østergaard om Neurosearchs fedmeprodukt. Han betegner dog aktie som en risiko-aktie.