Federal Reserve har fundet flere argumenter for renteforhøjelse

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ændrede ganske som ventet ikke ved sin ledende rente på det møde i banken, der blev afsluttet onsdag aften.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ændrede ganske som ventet ikke ved sin ledende rente på det møde i banken, der blev afsluttet onsdag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: KEVIN LAMARQUE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til gengæld flager den pengepolitiske komité i banken, Federal Open Market Committee (FOMC), med centralbankchef Janet Yellen i spidsen nu for endnu flere argumenter for, at det snart er på tide at løfte renten.

Dermed tyder meget på, at den næste renteforhøjelse fra Federal Reserve meget vel kan falde som en julegave til markedet i forbindelse med rentemødet i december.

- Komitéen finder, at casen for at løfte renten er styrket yderligere, men har for nu besluttet at vente på mere bevis for yderligere fremdrift mod dens målsætning, hedder det blandt andet i meddelelsen fra FOMC.

Komitéen peger blandt andet på stigende tro på, at inflationen i USA er på vej mod målet om 2 pct. Ifølge Federal Reserve er tempoet i prisstigningerne steget en anelse siden tidligere i år. På kort sigt vil inflationen dog formentlig forblive lav, lyder meldingen.

Derfor - og måske også særligt på grund af det nært forestående amerikanske præsidentvalg, der løber af stablen næste uge, var det da også meget naturligt, at renteforhøjelsen i første omgang blev skudt til hjørne.

- På grund af de asymmetriske risici var der en meget lille chance for en rentestigning i november, der var den tidligste mulighed og et møde uden pressekonference fra centralbankchef Janet Yellen, siger Niel Dutta, der er cheføkonom for amerikansk økonomi hos Renaissance Macro Research i New York, til Bloomberg News.

Federal Reserves ledende rente blev fastholdt i spændet 0,25-0,50 pct. Renten blev senest hævet i december sidste år efter omkring ni et halvt års pause fra renteforhøjelser i USA.

Futures indikerer torsdag morgen en sandsynlighed på 78 pct. for en renteforhøjelse ved Federal Reserves næste rentemøde i midten af december.