Fed-chef kommer ikke til centralbankers stormøde

Den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, har meldt afbud til det er et årlige centralbankchefmøde i Jackson Hole i Wyoming i USA, der begynder på torsdag.

Markederne havde ellers set frem mod at høre fra netop Janet Yellen på stormødet. Forhåbningerne var, at hun vil komme med en udmelding, som kunne give en indikation af, hvornår den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil hæve renten. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEX WONG

Den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, har meldt afbud til det er et årlige centralbankchefmøde i Jackson Hole i Wyoming i USA, der begynder på torsdag.

Det skriver investeringsselskabet BNY Mellon i et nyhedsbrev.

Markederne havde ellers set frem mod at høre fra netop Janet Yellen på stormødet. Forhåbningerne var, at hun vil komme med en udmelding, som kunne give en indikation af, hvornår den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil hæve renten.

Allerede i sidste uge spekulerede flere medier dog i, at Janet Yellen ikke deltog i konferencen.

I hendes fravær vil opmærksomheden blive rettet mod udfordringer i forhold til inflation og valuta frem for renten, vurderede Sydbanks cheføkonom Jacob Graven i sidste uge.

- Man vil som udgangspunkt diskutere, hvorfor inflationen er så lav, og hvorvidt man overhovedet bør hæve renten i et miljø, hvor inflationen gennem lang tid har været betydeligt under målsætningen, sagde Jacob Graven til Ritzau Finans.

Dukker Janet Yellen ikke op, vil det være anden gang på tre år, at en chef for Federal Reserve takker nej til en invitation fra symposiet, der er blevet holdt siden 1978. Senest var det Janets Yellens forgænger, Ben Bernanke, der i 2013 meldte afbud.

Jackson Hole Symposium afholdes af Federal Reserve Bank of Kansas City og omhandler aktuelle økonomiske udfordringer i USA's og verdens økonomi.