FDA godkender udvidet ansøgning af Rexulti

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har godkendt en ansøgning om udvidelse af indikationen for Rexulti som vedligeholdelsesbehandling af skizofreni fra Lundbeck og selskabets japanske partner Otsukas. Det oplyser Lundbeck til fondsbørsen.

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har godkendt en ansøgning om udvidelse af indikationen for Rexulti som vedligeholdelsesbehandling af skizofreni fra Lundbeck. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

- Ansøgningen understøttes af resultater fra et 52-ugers randomiseret studie i voksne med skizofreni i alderen 18 til 65 år, fremgår det af meddelelsen til fondsbørsen.

Rexulti blev godkendt af FDA tilbage i juli sidste år som behandling til voksne med skizofreni og som kombinationsbehandling til voksne med svær depression.

Nu oplyser de amerikanske sundhedsmyndigheder, at de forventer at afslutte gennemgangen af ansøgningen om den udvidede indikation 23. september i år, oplyser Lundbeck.

Der er omkring 2,4 mio. voksne i USA, som lider af skizofreni. Og omkring 75 pct. af patienterne oplever tilbagefald hvor deres symptomer kommer igen eller i nogle tilfælde forværres.