FCKs trup eksploderer i værdi

Den svenske storbank SEB Enskilda er et af de få finanshuse, der følger Parken-aktien tæt. Bankens analytiker Steven Brooker værdisætter FCK-truppen markant højere i dag end for et år siden.

Foto: Lars Møller
Der findes et F.C. København-hold før Champions League – og så findes der en FCK-trup efter Champions League, hvor de danske mestre sidste efterår høstede 7 point i gruppespillet mod Manchester United, Celtic og Benfica.

Der har været masser af skriverier om den økonomiske gevinst for moderselskabet Parken Sport & Entertainment, der har høstet en 50-70 mio. kr. i overskud før skat på deltagelsen i den prestigefyldte turnering. Men én ting er det som Steven Brooker kalder for ”engangs-effekten”, det overskud som Flemming Østergaard og co. på den korte bane kan indkassere på CL-deltagelsen, noget helt andet – og meget vigtigt – er de mere langsigtede effekter.

Her tænker han bl.a. på, hvordan værdien af spillertruppen i F.C. København udvikler sig, ligesom også antallet af solgte sæsonkort, solgt merchandise og prisen på sponsoraterne skyder i vejret.

SEB Enskilda indhenter bl.a. data fra et tysk konsulentfirma, der regner på værdien af F.C. Københavns spillertrup.

Og hvis ellers de tyske konsulenter kan regne og har indsigt i det europæiske marked for fodbold-transfers, så er der grund til at klappe i hænderne for Parken-aktionærerne.

Før Champions League sidste år havde truppen ifølge SEB Enskilda en værdi på 143 mio. kr.. I dag, pr. 13/8 – efter sommerens store indkøb af bl.a. tjekkiske Sionko, Morten Nordstrand og Rasmus Würtz – har SEB Enskilda værdifastsat truppen til en værdi på 231 mio. kr. – en fremgang på hele 88 mio. kr.

I perioden har F.C. København bl.a. skilt sig af med spillerne Tobias Linderoth, Jeppe Brandrup, Frederik Berglund og Lars Jacobsen.