Familie har scoret en halv milliard på heftig aktiespekulation

En i offentligheden ukendt bilfamilie fra Køge har gennem heftig spekulation i værdipapirer scoret over en halv mia. kr. på tre år, skriver Finans.

Foto: Mads Nissen.
Læs mere
Fold sammen

Familien Andersen, der har opbygget en formue via bilimport, er dermed på vej mod et økonomisk kæmpecomeback efter at have tabt over 1 mia. kr. på aktiespekulation op gennem 00erne.

Under det anonyme navn Investeringsselskabet af 1. november 2001 A/S scorede familien Andersen i fjor 150 mio. kr. på handel med værdipapirer. Familien har samlet tjent 547 mio. kr. på tre år. Egenkapitalen er på over 700 mio. kr.

Selskabet ejer værdipapirer for 1,2 mia. kr. og har nydt godt af »kursgevinster på aktier og aktiefutures«, fremgår det af 2015-regnskabet.

»Det er et familieejet selskab, der drives med kæmpestore risici. Det er langt ud over det gennemsnitlige niveau for en almindelig investor,« siger investeringsøkonom Per Hansen, Nordnet, til Finans.

Ingen fra familien ved udtale sig om investeringerne, og heller ikke den eneste person i selskabet, der ikke er medlem af Andersen-familien, vil sige noget. Det er den erfarne erhvervsmand og tidligere Danske Bank-direktør Jens Otto Veile, der i mere end et årti har siddet som bestyrelsesformand i flere af familiens selskaber, og som også er kvæstor i Carlsbergfondet, skriver Finans