Fallitprojekt skulle »være den bedste forretning i Parkens historie«

Interne bestyrelsespapirer viser, at Parkens topledelse havde endog meget store forventninger til "Project Italy" ved byen Montepaone i Italien. Men projektet endte med at falde på jorden.

Foto: Liselotte Sabroe.
Læs mere
Fold sammen

Da Parkens bestyrelsesformand Flemming Østergaard satte sin underskrift på et bestyrelsesreferat, hvor han blev orienteret om Parkens planer for at bygge feriehuse i Italien, var han formentlig godt tilfreds.

På mødet blev det fremlagt, at man i aftalen omkring projektet havde erhvervet 70 procent af selskabet Paceco for 102.000 Parken-aktier til en værdi af omkring 100 mio. kroner. Men det var ingenting mod den forventede indtjening, fornemmer man.

Parken regnede selv med at kunne tjene et trecifret millionbeløb på at sælge ferielejligheder i Italien, og man forventede, at man kunne trække på selskabets enorme netværk af såvel virksomheder som privatpersoner for at få solgt de mange lejligheder i en fart.

I en sætning gør Parken det sågar klart, at projektet "skønnes at være den bedste forretning i Parkens Sport & Entertainments historie".

Men sådan skulle det dog langt fra gå.

Allerede året efter måtte Parken udsende en fondsbørsmeddelelse, hvor koncernchef Dan Hammer, der overtog efter Glistrup, skrinlagde Parkens planer for feriecenteret i Italien og tage en nedskrivning på 69 mio. kroner i forbindelse med projektet og planerne om Capinordic-arena.

"Jeg må konstatere, at vi på ryggen af den globale højkonjunktur frem til efteråret 2008 traf nogle offensive  beslutninger, der ikke har vist sig at være bæredygtige i en tid med økonomisk recession," skrev bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment, Flemming Østergaard, i samme pressemeddelelse.

Hvad der endegyldig satte en stopper for projektet er uklart, men det var fra starten prægede af forskellige udfordringer. Blandt andet at det lå noget afsides i Italien, var svært tilgængeligt og at husene skulle bygges på temmelig stejl skråning.