Fald præger C20-åbningen

Det danske aktiemarked falder tilbage torsdag morgen oven på en onsdag, der bød på pæne stigninger. Der bliver taget gevinst efter den seneste tids pæne stigninger.

Nederst i C20 Cap ligger Novo Nordisk og Carlsberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
JPMorgan hjælper Nordea til en topplacering torsdag morgen efter en opjustering af kursmålet oven på bankens regnskab for andet kvartal, der kom onsdag.

Samlet falder C20 Cap-indekset med 0,4 pct. til 581,59.

Onsdag gødede den amerikanske centralbankchef, Ben Bernanke, olie på vandene, da han understregede over for markedet, at stimulussen til den amerikanske økonomi alene er afgjort af udviklingen i økonomien, og at der ikke ligger en fast plan for, hvornår støtten bliver rullet tilbage. Det sendte aktierne markant op. Torsdag bliver gevinsterne så strøget.

Blandt de få aktier, der ikke er ramt af fald, er Nordea, der kom med regnskab onsdag morgen. Det var ganske som ventet i markedet og blev noteret som en understregning af Nordeas driftsikkerhed. Torsdag stiger Nordea-aktien med 0,7 pct. til 67,90 kr. hjulpet af, at den amerikanske storbank JPMorgan har hævet sit kursmål til 83,81 kr. mod tidligere 74,72 kr.

Ud over Nordea er det defensive kort som Topdanmark, Tryg og Coloplast, der stiger i C20 Cap.

FLSmidth falder med 0,2 pct. til 273,30 kr. forud for flere konkurrentregnskaber, der vil give en indikation af, hvordan markedet har udviklet sig i andet kvartal. Allerede torsdag morgen er Wartsila kommet med tal for andet kvartal.

Det var umiddelbart skuffende, da omsætningen endte på 1152 mio. skr. mod ventet 1177 mio. skr. Driftsresultatet og resultatet før skat landede på 110 og 104 mio. skr. mod ventet 125 og 118 mio. skr.

Kl. 11 kommer der tal fra Atlas Copco, fredag kommer Sandviks regnskab, og om en uge kommer Metso med sine tal.

Nederst i C20 Cap ligger Novo Nordisk med et fald på 1,0 pct. til 927,50 kr. og Carlsberg, der falder 0,8 pct. til 532,50 kr.