Fagforeninger til ministermøde om SAS

Ministre indbyder fagforeninger til møde om situationen i SAS, efter flyselskabet har varslet nye fyringer. Finansministeren, transportministeren og bestyrelsesformand Fritz Schur deltager.

Transportminister Lars Barfoed vil i dialog med de pressede SAS-ansatte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen
Formændene for HK/Privat, FTF, 3F, Dansk Metal og Ingeniørforeningen er alle inviteret til møde hos finansminister Claus Hjort Frederiksen torsdag eftermiddag om situationen i SAS.

På mødet, hvor transportminister Lars Barfoed også deltager, vil bestyrelsesformand for SAS Fritz Schur orientere fagforeningerne om SAS' situation, udfordringer og udvikling.

Indbydelsen kommer efter, at fagforeningerne i SAS i slutningen af juli sendte et nødråb til politikerne om den alvorlige og kritiske udvikling i det skandinaviske luftfartsselskab.

Onsdag meldte SAS ud, at selskabet landede et underskud på cirka 750 millioner danske kroner og må sende yderligere op mod 1500 ansatte ud i arbejdsløshed. Der er desuden planer om at flytte danske job til Sverige, fordi lønnen her er lavere.

Formand for HK/Privat Karin Retvig har ingen kommentarer til det nye udspil fra SAS:

- Vi afventer mødet med finansministeren, transportministeren og bestyrelsesformanden i morgen. Her ser vi frem til en grundig drøftelse af den alvorlige situation for SAS, siger hun.

De fem organisationer repræsenterer et bredt udsnit af medarbejdergrupper i SAS - lige fra tjek-ind skranken til stewardesserne og flymekanikerne

/ritzau/