Fængsel til alle syv tiltalte i momssvindelsag

Alle syv tiltalte i stor momssvindelsag i Københavns Byret skal i fængsel. Straffene varierer fra seks år til hovedmanden og ned til to et halvt år.

Fængselsstraffe på mellem seks år og to et halvt år. Det indkasserede syv tiltalte torsdag i Københavns Byret i en historisk stor svindelsag med moms.

Samlet var de syv tiltalt for at have unddraget statskassen for over 187 millioner kroner via selskaber i både Danmark, England og Hongkong. Alle de tiltalte har nægtet sig skyldige i politiets anklager mod dem.

Selve sagen går ud på, at de tiltalte har importeret varer - blandt andet it-komponenter og mobiltelefoner - momsfrit fra lande udenfor EU. Den danske virksomhed lægger nu 25 procent moms på, som staten på et tidspunkt skal have - og sælger varerne videre. Men inden momsen betales til statskassen er den pågældende virksomhed gået konkurs - og har efterladt et hul i statskassen.

Det er ikke kun i Danmark, momskarrusellerne huserer. Også resten af EU kender til problemet - og det er blevet opgjort til, at EU-landene er blevet unddraget moms for et sted mellem 447 og 745 millioner kroner i 2003.

/ritzau/