Facebook-aktien drøner op på Nasdaq

De amerikanske aktiemarkeder er åbnet i blandet terræn torsdag, hvor et hav af regnskaber påvirker den samlede retning.

Foto: KAREN BLEIER.
Læs mere
Fold sammen

58 ud af S&P 500-indeksets selskaber afleverer regnskabsopdateringer i løbet af torsdagen, og det fylder selvsagt investorerne med en række indtryk, der trækker i begge retninger i de tre toneangivende indeks.

Dow Jones-indekset falder med 0,4 pct. fra start, S&P 500-indekset falder med 0,4 pct., mens det teknologitunge Nasdaq-indeks stiger med 0,2 pct. - hjulpet godt på vej af det sociale netværk Facebook, der stiger markant efter sit regnskab for andet kvartal onsdag aften.

Facebook begejstrede markedet med sin regnskabspræsentation, der overgik forventningerne på både top- og bundlinjen. Med en omsætning på 1,81 mia. dollar og et nettoresultat på 488 mio. dollar - svarende til 19 cent per aktie - var Facebooks tal klart bedre end analytikernes forventninger om en omsætning på 1,62 mia. dollar og en indtjening per aktie på 14 cent.

- For et år siden havde Facebook indtægter på 7,20 kr. pr. bruger, hvilket steg til 9,00 kr. pr. bruger i det seneste kvartal. Der er stor forskel på, hvor meget Facebook tjener på sine brugere. De mest profitable er amerikanerne, som i det seneste kvartal gav Facebook 24 kr. pr. bruger. I Europa havde Facebook indtægter på 10,50 kroner pr. bruger, mens der i Asien kun røg 3,90 kroner i kassen, siger Michael Borre, chefaktiehandler hos Nordea, til Ritzau Finans om regnskabet.

Facebook stiger med 26 pct. til 33,49 dollar og har dermed en væsentlig aktie i Nasdaq-indeksets samlede løft. Facebook er dog fortsat et stykke kursen på 38 dollar, som aktien gik på børsen med den 18. maj sidste år.

Blandt de mest nævneværdige regnskabspræsentationer derudover var den fra medicinalselskabet Bristol-Myers Squibb. Bristol-Myers måtte nedjustere forventningerne til hele regnskabsåret på trods af et regnskab for andet kvartal, der var som ventet blandt analytikerne.

Bristol-Myers omsatte for 4,05 mia. dollar mod ventet 4,06 mia. dollar blandt analytikerne ifølge Bloomberg News, mens det justerede resultat per aktie blev 0,44 dollar - præcis som ventet blandt analytikerne. Forventningerne til hele regnskabsåret blev sænket til en omsætning på 16-16,5 mia. dollar, mens forventningerne til resultatet per aktie blev sænket til 1,70-1,78 dollar fra tidligere ventet 1,78-1,88 dollar.

Medicinal-aktien falder med 1,4 pct. til 43,98 dollar i den tidlige handel.

Bilproducenten General Motors slog analytikernes forventninger til omsætningen i sit regnskab for andet kvartal. Selskabet solgte for 39,1 mia. dollar mod ventet 38,6 mia. dollar blandt analytikerne ifølge Bloomberg News.

Samtidig var driftsresultatet for Nordamerika også bedre end ventet med 1,98 mia. dollar mod ventet 1,73 mia. dollar.

General Motors stiger med 1,4 pct. til 37,64 dollar fra start.

/ritzau/FINANS