Få aktietips til ugen der kommer

Læs Morten W. Langers bud på, hvordan aktiemarkedet vil udvikle sig i den kommende uge.

Foto: Brian Bergmann. Sydbank vil trække bankaktierne ned, vurderer Morten W. Langer.
Læs mere
Fold sammen
C20 halter fortsat efter Mid- og SmallCap: C20 aktier klarer sig fortsat ringere end de mindre og mellemstore aktier set under eet. I denne uge dykkede C20 indeks 1,9 %, mens SmallCap aktier kun faldt 0,6 %. Billedet er det samme på en måneds og tre måneders sigt. 

I den forgangne uge var vinderne Lundbeck, William Demant og TDC, som var eneste plusser på listen. Største tabere var FLS, Vestas, Jyske Bank og Nordea. FLS blev antageligt sat noget tilbage af den tabte retssag, selvom det ikke betyder noget for den langsigtede lønsomhed. Vestas har vi længe set som overvurderet, og jeg forventer yderligere 10-30 % korrektion ned i aktien. 

Bankaktierne bliver sat tilbage, dels på grund af Sydbanks nye store nedskrivninger, dels af stadig svagere udsigter for dansk økonomi.  

Få stærke SmallCap trækker indeks frem

Et par håndfulde SmallCap aktier har det seneste år gennemført et imponerende turn around, efter at have ligget underdrejet flere år efter finanskrisen. Et af selskaberne er RTX Telecom, som det seneste år har fordoblet aktiekursen. I denne uge var selskabet en af højdespringerne efter aflæggelse af et positivt regnskab. Andre plus aktier i SmallCap i denne uge var Topotarget, BoConcept, Atlantic Petroleum, Nuna Minerals og H+H International. Vi vil sætte ekstra fokus på flere af disse aktier i den udvidede Nytårsudgave i starten af januar 2014. 

Tabt retssag får FLS til at nedjustere, men det har ingen reel betydning for aktien: FLSmidth har tabt en sag mod MT Højgaard hos det internationale handelskammer, ICC. Det er en dyr omgang for FLSmidth, der dermed må nedjustere sine forventninger til hele året. Efter afgørelsen skal FLSmidth betale en meget større kompensation til MT Højgaard end ventet, og end der er afsat penge til. Kendelsen vil påvirke FLSmidths regnskab for 4. kvartal med 160 mio. kr. på EBITA-niveau og med 120 mio. kr. på bundlinjen. Det får FLSmidth til at nedjustere sine forventninger til hele året, så det nu ser en EBITA-margin på 3,5-4,5 % mod tidligere 4-5 % - Til FLSmidths store overraskelse og stik imod forventningerne har ICC voldgiftsretten pålagt FLSmidth at betale en signifikant højere kompensation end forventet og regnskabsmæssigt hensat til, skriver FLSmidth og fortsætter: - Voldgiftskendelsen pålægger FLSmidth at betale delvis kompensation og renter samt dele af sagens omkostninger til MT Højgaard, skriver Ritzau Finans. Vi har FLS aktien i Pensionsporteføljen.

Analytikere følger i kølvandet på AktieUgebrevet omkring Rockwool: Rockwool leverede et solidt tredje kvartal, hvor særligt bundlinjen overraskede positivt og medførte en opjustering af forventningerne til resultatet for hele 2013. Det har efterfølgende også fået analytikerne til at skrue ekstra op for forventningerne til hele 2013, viser en dugfrisk estimatindsamling foretaget af SME Direkt for Ritzau Finans. Således venter analytikerne nu - målt på medianen - et driftsresultat (EBITDA) på 2.350 mio. kr. i hele 2013 for Rockwool mod forventningen om 2.324 mio. kr. inden regnskabet for tredje kvartal den 20. november. 

Forventningerne til resultatet før skat er skruet op til 1.237 mio. kr. mod 1.177 mio. kr. inden regnskabet, mens analytikerne nu venter et samlet nettoresultat på 858 mio. kr. mod 814 mio. kr. inden regnskabet. Dermed ligger analytikernes konsensus også fortsat et pænt stykke over Rockwools egne forventninger. Selskabet opjusterede således sine forventninger til 2013 resultatet til 800 mio. kr. fra tidligere 700-750 mio. kr. i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, skriver Ritzau Finans. Vi har Rockwool i både Basisporteføljen og Pensionsporteføljen.