Europeinvestment: Mindretals-aktionærer står sammen

 

Mindretals-aktionærerne i kriseramte Europeinvestment forsøger nu at præge firmaet ved at få installeret to repræsentanter i bestyrelsen. Det kommer efter, at lang tids spekulation om firmaets reelle værdi i sidste uge kulminerede med sigtelsen af syv nuværende og tidligere direktører og bestyrelsesmedlemmer. De er sigtet for fire forhold om urigtige selskabsoplysninger og grov kursmanipulation.

 

- Vi vil have indflydelse på bestyrelsen. Vi har to potentielle bestyrelsesmedlemmer, der har sagt ja: En revisor og en advokat. De ved godt, at der er en risiko for, at de får en lang næse, men den chance er de villige til at tage. Men så længe, der ligger 30-40 pct. af aktierne i kredsen omkring Castro (Khatib, adm. dir. i Europeinvestment, red.), har vi intet at skulle have sagt, siger Claus Andersen fra Klubben, som gruppen af mindretalsaktionærer uformelt kalder sig selv.

 

Klubben har ingen ledelse eller talsmand, men kommunikerer via en mailingliste. Det uformelle fællesskab opstod som følge af en lang debat på aktie-sitet Euroinvestor.dk sidste år, hvorfra de rykkede kommunikationen over til en mailingliste.

 

- Det tog under en uge at få samlet 11 pct. af aktierne, forklarer Claus Andersen, der lige nu er i gang med at få verificeret Klubbens aktieandel, så de ved, hvor de står op til den ekstraordinære generalforsamling, som Europeinvestment er tvunget til at holde, efter at det eneste bestyrelsesmedlem, der ikke er anklaget i sagen, Staffan Hillberg, har valgt at træde ud.

 

Indtil videre han Claus Andersen fået næsten 60 tilbagemeldinger, der repræsenterer 3,2 mio. af de 38 mio. udstedte aktier, men han vurderer, at de kommer til at repræsentere et sted mellem 10 og 15 pct. af den samlede aktieandel.

 

- Målet er at holde os over 10 pct., så sikrer loven, at majoritetsaktionærerne ikke kan gøre noget, der skader os, siger Claus Andersen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )