Europas tele-aktier ligger lunt i svinget

Sommersolen skinner over de europæiske aktiemarkeder, der over en bred kam stiger tirsdag middag.

Foto: RALPH ORLOWSKI. Hollandske KPN handles i det højeste niveau i fem måneder, efter at spanske Telefónica, hvis tyske afdeling ledes af Rene Schuster (bill.), har købt KPN's tyske division, E-Plus.
Læs mere
Fold sammen

Særligt aktier inden for telesektoren klarer sig godt efter flere opkøbshistorier i et ellers relativt roligt marked.

I det brede Stoxx 600-indeks løftes 365 aktier, 224 falder, mens 11 ligger uændret. Det giver et samlet plus på omkring 0,3 pct.

De toneangivende indeks i London, Frankfurt og Paris vokser mellem 0,1 og 0,3 pct.

Hollandske KPN handles i det højeste niveau i fem måneder, efter at spanske Telefónica har købt KPN's tyske division, E-Plus, for 5 mia. euro og en aktiepost på 17,6 pct. af Telefónica Deutschland.

Franske Bouygues, der har en stor teledivision, stiger 6,4 pct., efter at det er kommet frem, at selskabet har planer om et samarbejde med konkurrenten Vivendi om at dele mobilnetværk i Frankrig. Også Vivendi-aktien stiger 3,4 pct. Udover det mulige netværkssamarbejde bekræfter Vivendi, at selskabet er i færd med at frasælge sin aktiepost på 53 pct. i Maroc Telecom til Etisalat for 4,2 mia. euro.

Også Telecom Italia og Portugal Telecom fører an i tirsdagens stigninger.

I Norge stiger Telenor-aktien mere moderat, men dog pænt, efter at selskabet tirsdag offentliggjorde regnskab for andet kvartal. Selv om det ser skidt ud for Telenors aktiviteter i Danmark, overgik selskabet alligevel samlet set markedets forventninger en anelse. Aktien stiger omkring 1 pct. oven på regnskabet, der viste et driftsoverskud eksklusive ekstraordinære poster på 8857 mio. nkr. mod ventet 8767 mio. nkr. ifølge estimater indsamlet af SME Direkt.