Europas bankaktier blæste til tops

De europæiske bankregnskaber frydede investorerne torsdag og udløste bemærkelsesværdige kursstigninger i sektoren.

Foto: KEITH BEDFORD
Herhjemme var der godt nyt fra Danske Bank, men trods en efterfølgende stigning i aktien på over 9 pct., var det ikke nok til at sende Danmarks største bank til tops blandt finansaktierne i Europa. Den plads blev i stedet indtaget af den franske storbank Société Générale. Desuden bed Lloyd's Banking Group de to øvrige bankaktierne i haserne.

Euro Stoxx 600-indekset lukkede med en samlet stigning på 1,2 pct. til niveau 303,29. Det er det højeste niveau siden slutningen af maj, selv om aktiehandlerne også måtte notere sig regnskabsskuffelser fra Shell og den franske medicinalkæmpe Sanofi.

Société Générale bragede imidlertid frem med lige over 10 pct. Den franske storbank leverede mere end dobbelt op på bundlinjen i andet kvartal, hvor banken tjente 955 mio. euro, eller 7,1 mia. kr. Det var 2,1 mia. kr. over analytikerforventningerne, ifølge Bloomberg News.

For Lloyd's Banking Group var det netop afsluttede regnskab også særdeles godt nyt. Den britiske finanskoncern leverede sit første halvårsoverskud i tre år på samlet 1,56 mia. pund og vil nu indlede drøftelser med de statslige myndigheder for at få lov til igen at udbetale udbytter. Aktien steg 8,1 pct.

Der var også pæne stigninger i de britiske mineaktier efter kinesiske nøgletal viste at aktiviteten i fremstillingsindustrien atter er på vej i vejret. Glencore Xstrata steg 4,3 pct.

En anden råvareproducent - Shell - faldt over 4 pct. efter et kvartalsregnskab, der var viste et overskud, der var hele 1,4 mia. dollar mindre end analytikere havde sat næsen op efter.

Også kvartalsregnskabet fra den franske medicinalkæmpe Sanofi var en negativ overraskelse. Sanofi nedjusterede, og aktien faldt 4,1 pct.