Europas aktier upåvirkede af vækstnyhed

Bekræftelsen af, at eurozonen i andet kvartal rystede sig fri af recessionen, har ikke givet anledning til større forskydninger på de europæiske aktiemarkeder, som ved 13.30-tiden kun viser marginale svingninger i forhold til tirsdagens slutniveauer.

Andet kvartal bød på et vækst i eurozonen på 0,3 pct., og dermed er økonomien tilbage på vækstsporet efter seks kvartaler med uafbrudt tilbagegang. Markedet havde dog på forhånd skruet forventningerne op til et positivt tal, og offentliggørelsen gav derfor ikke anledning til større bevægelser. Euro Stoxx 50 ligger marginale 0,1 pct. højere.

»Markedsforventningerne blev rettet ind allerede, da julis PMI kom ud stærkere end ventet,« siger seniorstrateg Witold Bahrke fra PFA Pension til Bloomberg.

I Tyskland ligger DAX-indekset 0,2 pct. højere, selvom energigiganten RWE falder 5,5 pct. efter offentliggørelsen af et skuffende regnskab. I andet kvartal opnåede selskabet et overskud på 1,99 mia. euro mod 1,67 mia. euro i samme periode sidste år. Til sammenligning var der ventet et overskud på 2,1 mia. euro, ifølge Bloomberg News.

Stålvirksomheden Thyssenkrupp falder desuden 1,7 pct. Selskabet fortalte onsdag aften, at det tager længere tid end ventet at sælge sin enhed Steel Americas, og at det ikke ønsker at haste et salg igennem.

»Vi vil ikke gøre vores beslutning afhængig af at oplyse deadlines,« sagde selskabets topchef Heinrich Hiesinger i forbindelse med selskabets regnskabsrapportering. Selskabet kunne dog samtidig fortælle, at det er i »meget fremskredne forhandlinger« med en mulig køber. Oprindeligt stilede selskabet efter at få gennemført et salg før udgangen af september.

På Oslo-børsen stiger Subsea 7, der leverer services til olieindustrien, 8,3 pct. efter offentliggørelsen af et uventet godt regnskab for andet kvartal. Driftsresultatet viste et overskud på 40,6 mio. dollar, hvor analytikerne ifølge SME Direkt havde estimeret et underskud på 66,5 mio. dollar.

I London er der rift om aktierne Rentokil Initial, der efter en stigning på 7,3 pct. til 104,1 pence har nået sit højeste niveau siden januar 2011. Rengørings-serviceselskabet har i første halvår opnået en stigning i indtjeningen på 5,2 pct. efter en omsætningsfremgang på 3,7 pct., ifølge Bloomberg News.

Det schweiziske livsforsikringsselskab Swiss Life Holding kom ud af første halvår på 472 mio. sfr. mod 364 mio. sfr. i samme periode året før. Det var langt over forventningerne ifølge Bloomberg på 367,9 mio. sfr., og investorerne belønner udviklingen med en kursstigning på 2,3 pct.