Europas aktiemarkeder fejrer græsk jerngreb med stigninger

De europæiske aktiemarkeder puster ud og lægger ud med brede stigninger efter et historisk maraton-møde i Bruxelles, hvor Grækenland efter 17 timers intense forhandlinger blev enig med sine kreditorer om en aftale om landets håbløse gældssituation.

Efter 17 timers armlægning mellem Grækenlands premierminister Alexis Tsipras og eurogruppen anført af Tysklands Angela Merkel blev parterne mandag morgen enige om en aftale. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE WOJAZER

Aktiemarkederne rundt om i Europa drager mandag formiddag et lettelsens suk, efter at mere end 17 timers forhandlinger mellem Grækenland og eurogruppen om det sydeuropæiske lands håbløse gældssituation er mundet ud i en aftale.

Børsen i Tyskland stiger med omkring 1,2 pct. efter en halv times handel, mens franskmændene mandag kan se deres eliteindeks stryge i vejret med 1,4 pct. I Danmark ligger aktiemarkedet helt på linje med udviklingen i Frankrig.

Markederne reagerer med lettelse over, at en græsk statsbankerot nu ser ud til at være undgået. Eurogruppens formand, Jeroen Dijsselbloem, understregede dog på et kort pressemøde i Bruxelles, at der stadig er lang vej hjem, før en endelig aftale kan blive underskrevet.

Grækenland skal i de kommende dage fremsætte og vedtage en række lovforslag, så eurogruppen kan få vished for, at landet vil levere på de løfter, som er blevet givet under forhandlingerne. I praksis er Grækenland med aftalen blevet sat under økonomisk administration.

EU-præsident Donald Tusk understreger i et tweet, at Grækenland har forpligtet sig til at gennemføre en række skrappe reformer.

Udsigten til en græsk aftale betyder samtidig, at de danske statsrenter flyver i vejret.