Europas aktiekurser bliver styret af USA

Den positive globale stemning fik et solidt løft efter regnskabet fra amerikanske Johnson & Johnson, og efterfølgende blev den positive udvikling understøttet af regnskabet fra Goldman Sachs.

Læs mere
Fold sammen
I modsat retning trak den amerikanske detailsalgsopgørelse. Det har været en tirsdag, hvor de europæiske aktier har fundet inspirationen på den anden side af Atlanten, da morgenstundens fremgang havde afsæt i aftenens gode udvikling i USA.

Det britiske FTSE 100 indeks stiger 0,9 pct. til 4240, mens det tyske DAX 30 indeks stiger 1,1 pct. til 4772. Det franske CAC40 indeks ligger 0,6 pct. højere i 3070.

- De stigninger, vi ser, er ligesom dem i april og maj ikke holdbare, udtalte Vincent Juvyns aktiestrateg fra ING til Bloomberg Television. Jeg tror ikke, at der er grundlag nok for et decideret rally endnu, udbyggede strategen, der forventer at se bunden af indtjeningerne i slutningen af året, og først derefter vil der være grundlag for et holdbart rebound.

Den finske stålproducent Outokumpu stiger 3,1 pct. til 12,7 euro, og forsætter dermed mandagens solide 7,4 pct.'s fremgang. Kursfremgangen kommer, efter at JP Morgan mandag hævede sin anbefaling til "Overvægt" fra "Neutral", da finanshuset ser en forbedring i stålsektoren. Yderligere hævede Credit Suisse sit kursmål på Outokumpu til 10 euro fra 8 euro, men gentog sin salgsanbefaling. Credit Suisse venter, at stålproducenten kun vil levere en lille forbedring i regnskabet for andet kvartal.

Finanssektoren forsætter mandagens solide stigninger og Lloyds Banking Group stiger 2,9 pct. til 66,4 euro, Deutsche Bank løftes 2,6 pct. til 46,7 euro.

Den britiske mobiltelefongigant Vodafone falder 2,6 pct. til 112,5 pence, efter at finanshuset UBS sænkede sin anbefaling på aktien fra "Køb" til "Neutral". UBS kommenterer, at den afmattede økonomi, tabte markedsandele, samt valutakursudviklingen står bag de svagere Vodafone-estimater.

Den største skandinaviske kapitalfond Investor AB stiger 0,7 pct. til 114,3, efter at kapitalfonden har præsenteret overskud for første gang i syv kvartaler, i sit regnskab for andet kvartal 2009. Investor præsenterede et overskud på 13,8 mia. skr. for halvåret efter et tab på 12,5 mia. skr. for samme kvartal i fjor.

Koncerndirektør Börje Ekholm kommenterede, at han ville være overrasket, hvis ikke at markederne er nær bunden, og at vi snarest ser en opblødning. Direktøren udbyggede, at Investors porteføljeselskaber er godt positioneret til at opnå vækst i de kommende år.

Verdens største producent af luksusbiler BMW stiger 4,5 pct. til 27,9 euro, efter at avisen Financial Times citerede bestyrelsesmedlem og salgschef Ian Robertson og skrev, at bilproducenten er parat til at øge sin produktion i de næste seks måneder.

RB-Børsen