Europæiske biotekaktier får klø

De europæiske biotekaktier har det svært fra ugens start.

Foto: Eric Thayer. Tre ud af fem af de mest faldende aktier i Europa Stoxx 600-indekset er fra bioteksektoren, der dermed følger i hælene på en gevaldig rutsjetur i USA fredag.
Læs mere
Fold sammen

Tre ud af fem af de mest faldende aktier i Europa Stoxx 600-indekset er fra bioteksektoren, der dermed følger i hælene på en gevaldig rutsjetur i USA fredag.

På Nasdaq-børsen faldt brancheindekset for bioteksektoren med hele 4 pct., hvilket var det største minus siden slutningen af april. Den amerikanske biotekkæmpe Biogen styrtdykkede 22 pct. efter en nedjustering af forventningerne til 2015.

Mandag i Europa går det hårdest ud over det tyske biotekselskab Morphosys, der falder med 6,3 pct. Morphosys er kommet med regnskab for andet kvartal, der ifølge et par børshuse afslører lidt større omkostninger end ventet, skriver Bloomberg. Morphosys fastholder dog forventningerne.

Herhjemme bakker Genmab med 2,9 pct., hvilket placerer aktien som firer fra bunden i Europa Stoxx 600-indekset. Swedish Orphan Biovitrum falder med 3 pct. og er ligeledes blandt de fem mest faldende aktier i Europa.