Europæiske aktier væk fra rekordniveauerne

Med fokus på selskabernes indtjening kravlede de europæiske aktiemarkeder tirsdag ned fra rekordniveauerne.

Læs mere
Fold sammen

De toneangivende europæiske indeks var lige under uændret for FTSE 100-indekset i London, Men DAX i Frankfurt faldt 0,3 pct. CAC 40 i Paris faldt 0,6 pct. Det brede Stoxx 600-indeks faldt 0,5 pct.

Det britiske teleselskab Talktalk steg 10,2 pct. efter offentliggørelse af opjusterede forventninger og et regnskab for første halvår, som ifølge Esperito Santo markerer et vendepunkt for selskabet. Stigningen placerede Talktalk som dagens suverænt bedst placerede aktie i Stoxx 600-indekset.

Swiss Life Holding, det største livsforsikringsselskab i Schweiz, havde også en succesfuld dag, efter at selskabet har meddelt, at præmieindtægterne er steget med 8 pct. i tredje kvartal. Forsikringsaktien lukkede 5,1 pct. højere.

Råvareselskaberne havde en skidt tirsdag. Sektoren var den, der falder mest i det europæiske Stoxx-600-indeks, og det britiske mineselskab Polymetal præsterede tirsdagens næststørste kursfald på 5,5 pct.

Blandt de sløjest placerede sås den norske aluminiumsproducent Norsk Hydro, som faldt 5,5 pct. Efter at verdens største eksportør af jernmalm, Vale, har meddelt sit salg af Hydro-aktier for 1,8 mia dollar - eller godt 407 mio. aktier for 25 nkr. per styk.

Heller ikke halvlederkoncernen Infinion, der er Europas største på sit felt, havde en heldig tirsdag. Aktien faldt med 5,6 pct. selv om selskabet har kunnet offentliggøre et driftsoverskud for fjerde kvartal på 148 mio. euro mod ventede 134,5 mio. euro i overskud. Omsætningen på 1,05 mia. euro skuffede i forhold til gennemsnitsestimatet på 1,06 mia. euro.

Tirsdagens triste danske indslag på Stoxx 600-listen er Pandora, der faldt 4,5 pct., som berettigede til en placering sjettenederst i Stoxx 600-indekset.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk