Europæiske aktier: Unilever og Lloyds Banking lyste op

Faldende aktier indenfor miner og energi var med til at holde indeksene i ave rundt omkring i Europa, hvor der var en overvægt af mindre plusser i de toneangivende landeindeks.

Læs mere
Fold sammen

De europæiske aktier lå og simrede omkring uændret det meste af onsdagen, hvor det brede Stoxx 600-indeks endte stort set uændret i 374.

Faldende aktier indenfor miner og energi var med til at holde indeksene i ave rundt omkring i Europa, hvor der var en overvægt af mindre plusser i de toneangivende landeindeks.

Tæt på bunden af de knap 350 aktier, der faldt i Stoxx 600, endte den britiske medicinproducent Indivior efter at have rapporteret et regnskab, der godt nok landede stort set som ventet, men som var skæmmet af juridisk relaterede omkostninger på 238 mio. pund vedrørende produktet Subuxone i USA.

Aktien faldt knap 7 pct. Kun overgået af et fald i det britiske ingeniørselskab Weir Group på knap 9 pct. også efter regnskab.

I noget anderledes muntert humør var aktierne i britisk-hollandske Unilever, efter at selskabet oplyste, at det iværksætter en større undersøgelse af de strategiske muligheder for at øge værdien i selskabet.

Det blev positivt modtaget af investorerne, der sendte aktien op med mere end 4 pct. på børsen i Amsterdam.

Unilever venter at have gennemført undersøgelserne i starten af april. Meddelelsen kom, efter at Unilever fredag i sidste uge blev sendt i vejret med godt 13 pct., da Kraft Heinz sendte et bud med en præmie på 18 pct. efter selskabet. De tilnærmelser blev dog senere afvist.

Lloyds Bankings steg små 5 pct. efter at have leveret en overraskende stigning i overskuddet og øget udbyttet mere end ventet.

En tænkt overtagelse af Ericsson sendte den svenske aktie op med godt 3 pct. på Stockholmsbørsen.

Fremgangen kom, efter den amerikanske storbank Bank of America Merrill Lynch har nævnt muligheden for, at amerikanske Cisco overtager Ericsson. En sådan handel vil ifølge bankens analytikere være forbundet med flere fordele, skriver Bloomberg News.