Europæiske aktier: Trykkede banker gør comeback i grønne markeder

Læs mere
Fold sammen

Stemningen omkring de europæiske aktier er overvejende positiv onsdag eftermiddag, hvor de fleste af de største toneangivende indeks på kontinentet er i fremgang.

I Storbritannien har usikkerheden omkring den politiske situation og det forestående brexit tilsyneladende fortsat overtaget, efter at premierminister Theresa May tirsdag lagde op til valg med afholdelse den 8. juni, fordi politikerne ikke kan blive enige om vejen ud af EU-samarbejdet.

FTSE 100-indekset i London falder 0,1 pct., mens CAC 40-indekset i Paris, der også er påvirket af et forestående valg - hvor første runde afholdes i weekenden - stiger 0,3 pct. DAX-indekset i Frankfurt stiger samtidig 0,2 pct., mens det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks ligger 0,3 pct. højere.

Det er særligt banksektoren, der klarer sig godt under sidstnævnte indeks, hvor den samlede undergruppe stiger 1,4 pct. efter seks dage på stribe med fald for banksektoren. Det er den længste periode med kontinuerlige fald i knap et år.

Med til at hjælpe sektoren på vej er også en positiv analyse fra amerikanske Jefferies, der har indledt dækningen af ING fra Holland med den positive anbefaling "køb".

Den aktie stiger 2,8 pct. til 14,04 euro, men øverst på kransekagen er spanske Banco Popular Espanol, der stiger 7,9 pct. til 0,70 euro.

På negativsiden stikker den britiske luksusvarekoncern Burberry ud efter at have aflagt regnskab for fjerde kvartal og dermed også andet halvår af regnskabsåret 2016/17.

Her var særligt det sammenlignelige salg en skuffelse, og aktien falder 5,2 pct. til 1612 pence på børsen i London.