Europæiske aktier: Trump-tweet trækker rødt spor tværs over Europa

Onsdag bliver der malet med den røde pensel på tværs af de europæiske børser. Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder 0,7 pct., mens børserne i Storbritannien, Frankrig og Tyskland sendes ned med 0,8 til 1,1 pct.

Investorerne har således videreført den negative stemning, som tirsdag herskede på Wall Street, efter at præsident Trump atter kommenterede på handelskrigen mellem USA og Kina.

Den selvudnævnte »Tariff Man« vil ikke holde igen med at indføre yderligere told, såfremt den nuværende våbenhvile ikke ender med en aftale, skrev han på Twitter. Kina er dog sikker på, at der nås en aftale.

Størst er faldet i det britiske FTSE 100-indeks, der falder 1,1 pct., hvor også usikkerhed om, hvorvidt premierminister Theresa May kan få sin brexit-plan igennem Parlamentet, vejer tungt.

»Stemningen og positioneringen i Storbritannien viser en afsky for britiske aktier. Investorerne har bare en modvilje over for Storbritannien,« siger Paul O'Connor, som har en chefstilling hos investeringsselskabet Janus Henderson Investors, til Reuters.

De britiske byggefirmaer er dog i god gænge, hvor Persimmon stiger med 6,2 pct., mens Barrat Development lægger 6 pct. til aktiekursen.

Byggebranchen er ifølge Bloomberg News en af de sektorer, som er mest følsom over for risiko forbundet med brexit. Tirsdag led May dog nederlag i det britiske parlament, hvilket opfattes som en reduktion af chancen for et »no deal«-scenarie.

På tværs af Europa er ejendomssektoren således også den mest stigende, hvor den øger med 0,6 pct. I den anden ende er forsikringsbranchen med et fald på 1,7 pct.

/ritzau/FINANS