Europæiske aktier: Trump sendte kurserne i bakgear

REUTERS/Staff/Remote Fold sammen
Læs mere
Foto: STAFF

En udtalelse fra den amerikanske præsident, Donald Trump, sendte fredag de europæiske børser ned.

Donald Trump varslede, at han er klar til at indføre en importtold på kinesiske varer til en værdi af 500 mia. dollar.

- Jeg er klar til at gå til 500, sagde Donald Trump ifølge amerikanske CNBC.

Beløbet svarer til stort set alt import fra Kina. USA har i forvejen indført told på varer til 34 mia. dollar, og Kina har en lignende told på amerikanske varer.

Det europæiske Stoxx 600 var i et lille plus inden udmeldingen omkring middagstid, men faldt straks efter 0,7 pct., inden det rettede sig op og endte 0,1 pct. lavere. Det tyske DAX-indeks dykkede 0,9 pct., det franske CAC 40-indeks faldt 0,4 pct., mens det britiske FTSE 100-indeks sluttede 0,1 pct. lavere.

Det største kursfald i Stoxx 600 tilfaldt det finske papir- og emballageselskab Stora Enso, der aflagde et skuffende regnskab for andet kvartal på resultatsiden.

Stora Enso kunne derudover fortælle, at det kan blive ramt af den meget varme sommer, da skovbrande kan begrænse udbuddet af træ. Aktien faldt 12,7 pct., hvilket var det største kursfald siden 2010.

I Tyskland var der medvind til biotekselskabet Morphosys, der sammen med partneren Galapagos har indgået en aftale med schweiziske Novartis om et salg af rettighederne til et middel mod hudsygdomme. Aftalen kan indbringe 1 mia. dollar. Morphosys-aktien steg 2,8 pct.

/ritzau/FINANS