Europæiske aktier: Tredje dag i træk med fremgang på vej på kontinentet

Ved 14-tiden stiger Stoxx 600-indekset med 0,4 pct. og har dermed samlet set lagt 1,7 pct. til niveauet i denne uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Positive vinde blæser fortsat over aktiemarkederne i Europa, hvor især optimisme omkring USAs handelskrig med Kina løfter humøret blandt investorerne.

USAs præsident, Donald Trump, har luftet mulighed for at udskyde næste runde af toldforhøjelser, hvis en aftale nærmer sig. Og hans finansminister, Steven Mnuchin, er denne uge i Beijing for at forhandle med kineserne.

Ved 14-tiden stiger Stoxx 600-indekset med 0,4 pct. og har dermed samlet set lagt 1,7 pct. til niveauet i denne uge.

Nær toppen af indekset finder man verdens næststørste bryggeri, Heineken, der bruser op, efter at selskabet onsdag morgen aflagde regnskab for 2018.

Bryggeriet, der udover øllen af samme navn har mærker som Amstel og Desperados i folden, kunne melde om en vækst i det justerede driftsresultat på 6,4 pct. til 3,87 mia. euro. Det var en spids over analytikernes forventning, og også omsætningen var stærkere end ventet ifølge data fra Bloomberg.

Heineken-aktien stiger 7,1 pct. til 87,16 euro, hvilket er det højeste i et halvt år.

Der er også hollandsk i bunden af Stoxx 600, da banken ABN Amro er blevet straffet for et skuffende årsregnskab. Aktien falder 7,1 pct. til 20,34 euro oven på meldinger om en skuffende indtjening og et uændret udbytte.

Også schweiziske Panalpina kører i det forkerte gear. Transportselskabets bestyrelse rygtes at ville afvise danske DSVs købstilbud, så en handel mellem de to kan være længere væk. Aktien falder 3,5 pct. til 159,70 schweizerfranc.

/ritzau/FINANS