Europæiske aktier: Små fald på generel stille dag

Der var ikke de store udsving på de europæiske børser torsdag.

De europæiske aktier endte stort uændret torsdag, og de enkelte indekser ude i Europa var miksede - lidt op i England og Frankrig og lidt ned i Tyskland.

Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 endte stort uændret i indeks 375,64.

I bunden af Stoxx 600 endte det britiske outsourcingselskab Capita. Topchefen Andy Parker træder tilbage, efter at selskabets aktier er faldet med over halvdelen sidste år, da brexit har hæmmet ordreindgangen. Selskabets regnskab viste et fald i indtjeningen på 19 pct. i 2016 og var dårligere end ventet blandt analytikerne.

Selskabet venter dog atter vækst fra 2018 - men aktien satte sig 8,9 pct.

Det schweiziske transportselskab Panalpina kom pænt ud af 2016, hvor omsætningen endte på niveau med det ventede i markedet, mens driften samtidig landede over forventningerne. For 2017 venter selskabet en vækst på 2 pct. for luft- og søfragtsmarkedet. Air & Sea-divisionen er størst hos DSV.

Panalpina oplyste at marginerne er under pres i områderne indenfor netop luft og søtransport, og det var med til at give laverer indtjening i 2016.

Aktien endte uændret.

Verdens største bryggeri, AB Inbev, levede ikke op til forventningerne i analytikerkredse i årets sidste kvartal, og aktien faldt 2,9 pct.

Til gengæld ventes øget vækst i 2017, og bryggeriet løfter forventningerne til synergier og besparelser i forbindelse med fusionen med SABMiller. Synergier fra fusionen med SABMiller ventes nu at nå op på 2,8 mia. dollar mod tidligere estimeret 2,45 mia. dollar.