Europæiske aktier: Røde markeder rundt om på kontinentet

Der er generelle kursfald på de europæiske aktiemarkeder mandag eftermiddag, efter at investorerne tidligere på dagen vågnede op til skuffende nyt fra den kinesiske økonomi.

Både den kinesiske eksport og import udviklede sig svagere end ventet i december - især på grund af handelskonflikten mellem USA og Kina. Den skuffende udvikling bliver taget tilde op af investorerne, som samtidig har flere vigtige forhold at holde sig for øje.

»De skuffende handelsdata fra Kina såvel som brexitaftalen tynger en smule på humøret. Dog vil investorernes fundamentale fokus være rettet mod den forestående amerikanske regnskabssæson, der starter i denne uge,« siger Ulrich Urbahn, der er leder for værdipapirstrategi- og research hos Joh Berenberg Gossler & Co. i Frankfurt, ifølge Bloomberg News.

»Det bliver interessant at se, hvor mange indtjeningsnedjusteringer, vi får. I Europa ser den forventede indtjeningsvækst stadig lidt for optimistisk ud,« tilføjer han.

Mandag eftermiddag er der for de ledende indeks i Europa, Tyskland og Frankrig fald på mellem 0,8 og 1 pct., samtidig med at det paneuropæiske Stoxx 600-indeks går ned med 0,9 pct.

Blandt selskaberne i Stoxx 600-indekset er danske Pandora en af de mest faldende med et tab på 6,4 pct. Kursfaldet kommer, efter at både Carnegie og Morgan Stanley har sænket deres kursmål for smykkeaktien.

Også den italienske bank Banco BPM falder tungt med et tab på 3,9 pct. - dog uden egentlige selskabsnyheder.

I den positive ende stiger den schweiziske høreapparatproducent Sonova, som konkurrerer med danske GN Group og William Demant, med 3,5 pct., efter at UBS har løftet anbefalingen af aktien til »køb« fra »neutral«.