Europæiske aktier: Norwegian steg efter Lufthansa-flirt på negativ dag

Tyske Lufthansa var det seneste til at melde sin interesse for Norwegian. Det sendte aktien i det norske flyselskab op, mens den generelle tendens i Europa var tynget af frygten for handelsspændingerne mellem USA og Kina.

Foto: JOHAN NILSSON

Det er Lufthansas tur til at gøre sine hoser grønne over for Norwegian. I et interview med Süddeutsche Zeitung siger Lufthansas koncernchef, Carsten Spohr, at det tyske luftfartsselskab har kontakt med det norske.

En eventuel overtagelse er et spørgsmål om »strategisk merværdi, priser og konkurrencemuligheder«, siger Lufthansa-chefen til avisen.

Investorerne i Norwegian reagerede positivt på nyheden, og Norwegian-aktien steg 10,1 pct. på børsen i Olso, mens Lufthansa tabte lidt terræn og faldt 1 pct.

Norwegian-topchefen, Bjørn Kjos, har bekræftet historien, det skriver TDN Finans med henvisning til NRK. Over for det norske medie ønsker Norwegian-topchefen ikke at gå i detaljer omkring samtalerne mellem de to selskaber, men han bekræfter blot, at der er interesse fra den ene part.

FALD OVER HELE LINJEN I EUROPA

De europæiske børser tabte generelt terræn, efter at USA's præsident, Donald Trump, fredag annoncerede en revideret liste med told på 25 pct. på kinesiske varer til en samlet værdi af 34 mia. dollar, og derudover har USA en observationsliste med kinesiske varer for 16 mia. dollar, der senere kan blive pålagt told.

Kina har foretaget et modtræk på ligeledes 34 mia. dollar med yderligere 16 mia. dollar i baghånden.

Det britiske FTSE 100-indeks faldt 0,1 pct., mens det franske CAC 40-indeks droppede 1 pct., og det tyske DAX-indeks gik 1,3 pct. tilbage. Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 0,8 pct.

I Tyskland har politiet arresteret Audis administrerende direktør, Rupert Stadler, i forbindelse med skandalen om snyd med udledning af NOx-gasser under test.

Volkswagen-aktien faldt 2,7 pct.

NKT's franske rival Nexans venter faldende indtjening i 2018, hvor driftsresultatet før af- og nedskrivninger ventes at lande på omkring 350 mio. euro. Det rapporterer Bloomberg News. Resultatet er en nedgang fra 411 mio. euro sidste år og en del under analytikeres forventning om et resultat på 403,6 mio. euro ifølge Bloomberg.

Aktionærerne straffede selskabet, og Nexans-aktien faldt 16,2 pct.

I den sjove ende af Stoxx 600-indekset endte det britiske luftfartsselskab Cobham, efter at Morgan Stanley ifølge data fra Bloomberg News har løftet anbefalingen til "overvægt" fra "ligevægt". Cobham-aktien steg 4,5 pct.

/ritzau/FINANS