Europæiske aktier: Minepapirer førte an i bred nedtur

Der var negativ stemning på det europæiske aktiemarked tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEXANDER BECHER

Der var negativ stemning på det europæiske aktiemarked tirsdag, hvor særligt aktier inden for minesektoren ikke kunne holde niveauet.

Mineselskaberne Arcelormittal, Anglo American og BHP Billiton oplevede kursfald på 4,6 pct. og var dermed blandt de mest faldende i Stoxx 600-indekset, som samlet kunne notere et fald på 1 pct.

Ifølge Bloomberg News er forklaringen, at prisen på jernmalm i øjeblikket er under pres.

På de store linjer kunne investorerne konstatere, at der skal holdes valg i Storbritannien senere på året, da premierminister Theresa May har valgt at udskrive valg som følge af et splittet parlament, der ikke kan blive enige om vejen ud af EU.

De britiske aktier - målt på FTSE 100-indekset - dykkede 2,3 pct., hvilket oversteg faldene i de fleste europæiske indeks.

Helt nederst i Stoxx 600-indekset sluttede danske Pandora, der havde en overordentlig skidt tirsdag på aktiemarkedet med et kursfald på 12,2 pct.

Den svenske investeringsbank Carnegie har droppet sin købsanbefaling af aktien - blandt andet fordi smykkesalget ifølge en rundringning til forhandlere har tabt momentum på flere store markeder.

I toppen var der medvind til bilproducenten Volkswagen, efter at selskabet offentliggjorde foreløbige regnskabstal for første kvartal, der peger i retning af et driftsoverskud på 4,4 mia. euro, hvilket overgår markedets forventninger. Aktien steg 5 pct. på børsen i Frankfurt.

/ritzau/FINANS