Europæiske aktier: Mildere stemning melder sig efter nervøs start

En mildere stemning har indfundet sig på de europæiske aktiemarkeder i løbet af formiddagen, efter en negativ åbning og et yderligere dyk i de første timers aktiehandel.

Foto: Ralph Orlowski. En mildere stemning har indfundet sig på de europæiske aktiemarkeder i løbet af formiddagen, efter en negativ åbning og et yderligere dyk i de første timers aktiehandel.
Læs mere
Fold sammen

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks faldt midt på formiddagen til 374,64 efter en åbning i 377,34. Frygt for globale handelsbarrierer pressede markedet - i fravær af anden selskabsspecifik eller makroøkonomisk inspiration, noterer Reuters.

Men efterfølgende er indekset kravlet tilbage til et indeks på linje med åbningsniveauet.

Finansaktierne og telekommunikation er de sektorer i Stoxx 600-indekset, der klarer sig ringest med fald på 0,4 pct.

I toppen ligger energiaktierne med en stigning på 1,1 pct.

På selskabsplan topper Eurofins Scientific, der sælger laboratorieanalyser. Luxembourg-selskabet har fået opgraderet sin anbefaling til »køb« fra »hold« hos Jefferies, efter at selskabet har opjusteret sine forventninger til omsætningen. Aktien stiger 5,2 pct.

Opjustering af anbefaling er også baggrunden for en stigning på 3,0 pct. for den franske producent af byggematerialer Imerys. Exane har hævet anbefalingen af aktien til »outperform« fra »neutral«.

Og tilsvarende falder aktien tyske 1&1 Drillisch 7,9 pct., efter at Commezbank har sænket sin anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb" og reduceret kursmålet til 60 euro fra 66 euro. Selskabet leverer services til telekommunikationsselskaberne.

Dagens danske islæt i yderpositionerne i Stoxx 600-indekset leverer Pandora og Mærsk B, der begge falder 2,9 pct. uden selskabsspecifikke nyheder.