Europæiske aktier: Mærsk-rival stiger i positivt stemte aktiemarkeder

Opløftende meldinger fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina er mandag eftermiddag med til at skabe godt humør hos investorerne på de europæiske aktiemarkeder.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,3 pct., samtidig med at de ledende indeks i London, Frankfurt og Paris lægger mellem 0,2 og 0,5 pct. til deres værdier.

Baggrunden for indeksstigningerne er meldinger fra USA's præsident, Donald Trump, der efter fremskridt i forhandlingerne med kineserne er klar til at forlænge den nuværende våbenhvile, der ellers stod til at udløbe 1. marts. Det bliver af flere tolket som et skridt i retning af en handelsaftale mellem de to lande.

»Vi skal passe på med at tolke for meget. Hvis der bliver indgået en aftale med Kina, så vil Trump begynde at kigge sig om efter en anden 'bad guy', og det kunne blive Europa,« siger Benjamin Jones, der er strateg hos State Street Global Markets i London, ifølge Bloomberg News.

Ses der på sektorudviklingen i det brede Stoxx 600-indeks er det særligt bil- og bankaktierne, der stiger på de positive nyheder fra handelsforhandlingerne. Inden for banksegmentet stiger eksempelvis Metro Bank med 5,4 pct., samtidig med at Banco BPM stiger 4 pct. Og blandt de store bilfabrikanter lægger Volkswagen 3,1 pct. til sin kurs.

Med danske briller - og særligt Mærsk-briller - er der mandag kommet regnskabsnyt fra det tyske rederi Hapaq-Lloyd, som efter et resultatmæssigt blandet regnskab for fjerde kvartal stiger 1,8 pct.

Stigningen kan skyldes, at selskabets forventninger til indeværende år er mere optimistiske, end de er hos konkurrenten Mærsk, vurderer analytikere hos Clarksons Platou ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS