Europæiske aktier: Lille fald på generel stille dag

De europæiske aktier vender næsen ned torsdag, og de enkelte indekser i Europa ligger og svinger omkring uændret.Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 falder 0,1 pct. torsdag middag til indeks 375,35.

Arkivfoto: De europæiske aktier vender næsen ned torsdag, og de enkelte indekser i Europa ligger og svinger omkring uændret.Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 falder 0,1 pct. torsdag middag til indeks 375,35. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brendan McDermid

I bunden af Stoxx 600 ligger aktier i det britiske outsourcingselskab Capita. Topchefen Andy Parker træder tilbage, efter at selskabets aktier er faldet med over halvdelen sidste år, da brexit har hæmmet ordreindgangen. Selskabets regnskabet viste et fald i indtjeningen på 19 pct. i 2016 og var dårligere end ventet blandt analytikerne.

Selskabet venter dog atter vækst fra 2018 - men aktien sætter sig 8,4 pct.

Det schweiziske transportselskab Panalpina kom pænt ud af 2016, hvor omsætningen endte på niveau med det ventede i markedet, mens driften samtidig landede over forventningerne. For 2017 venter selskabet en vækst på 2 pct. for luft- og søfragtsmarkedet. Air & Sea-divisionen er den største hos den danske konkurrent DSV.

Panalpina oplyser at marginerne er under pres i områderne indenfor netop luft og søtransport, og det var med til at give laverer indtjening i 2016, skriver Bloomberg News.

Aktien falder 5,9 pct.

Verdens største bryggeri, AB Inbev, levede ikke op til forventningerne i analytikerkredse i årets sidste kvartal og aktien falder 2,8 pct.

Til gengæld ventes øget vækst i 2017, og bryggeriet løfter forventningerne til synergier og besparelser i forbindelse med fusionen med SABMiller. Synergier fra fusionen med SABMiller ventes nu at nå op på 2,8 mia. dollar mod tidligere estimeret 2,45 mia. dollar.